För ordförande i FN-rollspel

Varje FN-rollspel leds av en ordförande som har till uppgift att stödja och leda delegaterna, gynna en bra debatt och se till att förhandlingarna går framåt och kan leda till ett gemensamt beslut. Till sin hjälp har ordföranden rollspelsregler som alla på FN-rollspelet kommit överens om att följa. Här hittar du en handbok för ordförande i FN-rollspel.

Att vara ordförande är en väldigt viktig och rolig uppgift. Vi rekommenderar alltid att man tar in utbildade och erfarna ordföranden. Helst ungdomar, så att FN-rollspelet till stor del blir elevstyrt. En duktig ordförande får delegaterna att snabbt komma in i förhandlingsspelet, att våga ta för sig och agera i sina roller och bidrar med att lyfta FN-rollspelet till en positiv minnesvärd och lärorik upplevelse för alla som deltar. Vi utbildar därför ordföranden till FN-rollspel varje år och har en ordförandepool med duktiga erfarna ordföranden som du kan hyra in till ert FN-rollspel.

Du kan anmäla intresse att hyra en ordförande. Det kostar 3050 kr per dag.

Är du en riktig FN-rollspelsnörd under 25 år som vill arbeta som ordförande på rollspel? Anmäl dig till vår nästa ordförandekurs!