FN-DAGEN 2022: Om FN och Ukraina

Humanitär kris och flyktingkatastrof, klimatkonsekvenser och en ny säkerhetspolitisk karta i norra Europa – hur har FN hanterat den svåraste konflikten i Europa sedan andra världskriget? Svenska FN-förbundets seminarium på FN-dagen den 24 oktober handlar om kriget i Ukraina. Välkommen till Stockholms konserthus på FN-dagen!

Ryssland invaderade den 24 februari 2022 grannstaten och FN-medlemmen Ukraina. Den ryska attacken mot Ukraina är en attack på FN-stadgan, internationell rätt och krigets lagar och har med 141 röster mot 5 fördömts av FN:s generalförsamling. Vilka konsekvenser får kriget för säkerheten, klimatet och arbetet med Agenda 2030 och hållbar utveckling? Hur ska det framtida FN-samarbetet bedrivas – och hur kan omvärlden skydda civila i världens konflikthärdar?

Svenska FN-förbundet ägnar årets seminarium på FN-dagen den 24 oktober åt kriget i Ukraina. Efter seminariet bjuder vi på lunchwrap och mingel i foajén.

Grünewaldsalen, Stockholms konserthus måndagen den 24 oktober kl 10.00-12.00

Ur programmet:

  • Samtal med Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare i FN
  • Paneldiskussion om fredsfrämjande, rättsskipning och humanitära insatser med Martin Kragh, Utrikespolitiska institutet, Ola Engdahl, UD, och Karolina Lindholm Billing, UNHCR i Ukraina
  • Röster från regionen – Georgiens FN-förbund
  • Klimatkonsekvenser av kriget
  • Prisutdelning: Årets FN-vän och Årets FN-supporter
  • Musikinslag

Programmet, som uppdateras löpande, leds av Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson.

Varmt välkommen till Stockholms konserthus måndagen den 24 oktober kl 10.00-12.00!

Anmäl dig senast 17 oktober via formuläret nedan.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter på fn.se/integritetspolicy

Har du några frågor? Välkommen att kontakta gsassistent@fn.se.