fbpx

Projekt 7: Workshop om globala målen

 

Projektidé

Håll i en workshop eller interaktiv presentation om globala målen. En workshop kan vara ett roligt sätt diskutera globala målen där de som lyssnar får vara med och fundera och analysera samtidigt som de får fördjupad kunskap om frågorna. En workshop kan hållas i nästan vilket format eller för vilken målgrupp som helst – det är ni som sätter gränserna! Glöm inte att deltagarna ofta behöver få kort bakgrund och genomgång innan de kan fördjupa sig. Inför en workshop kan det också ibland vara värdefullt att sätta ner förhållningsregler för hur ni som samtalsledare pratar med deltagarna, och hur deltagarna måste prata till varandra. Förslag på förhållningsregler kan vara:

  • Håll alltid god ton och respektera andras åsikter även om de inte är som dina.
  • Säg inte ”Du har fel” till varandra utan snarare ”Ett annat sätt att tänka kan vara…”

 

Hur kan vi integrera globala målen?

Ni kan lägga upp workshopen nästan hur ni vill och använda nästan vilken fokusfråga ni vill. Vad brinner ni för? Vilka frågor är viktiga att ta upp på er skola, ert företag eller er arbetsplats? Ni kanske vill lägga upp en egen handlingsplan för hur ni ska arbeta med alla globala målen, eller bara ett par som ni tycker är extra viktiga?

Tips på material ni kan använda

Se nedan för material som ni kan ladda ner eller beställa för att använda i en workshop.

 

 

 

 

Gör din egen handlingsplan

Vad ska du göra för att vi ska uppnå globala målen? Gör en egen handlingsplan för din arbetsplats, skola eller förening och kom igång redan idag!

Diskussionskort

Beställ dessa diskussionskort för att diskutera projektet Skolmat i relation till de globala målen.

Globalis

Använd er av Globalis, en interaktiv världsatlas och ett digitalt uppslagsverk, för att få förståelse för likheter och skillnader i världen och på vilka sätt olika händelser påverkat utvecklingen.

>