fbpx

Kärnvapen – nu, men inte i framtiden? 

Stockholm Alsnögatan 7

Kärnvapen – nu, men inte i framtiden?
– Kom och diskutera med internationella experter om kärnvapen och nedrustning.

Rysslands anfallskrig i Ukraina påverkar internationell nedrustning och Sveriges utrikespolitik. Kärnvapenfrågan är högaktuell igen. Hur ser läget ut för kärnvapen i världen idag och vad innebär Rysslands hot om att använda kärnvapen för internationell nedrustning? Hur går det för FN:s kärnvapenförbud nu när kärnvapenhotet ökar och kan Natomedlemmar gå med i kärnvapenförbudet?

Nu har du en chans att få svar direkt från världsledande experter. Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska FN-förbundet, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, bjuder in till ett gemensamt medlemsseminarium där vi gästas av Hans Kristensen, chef för Nuclear Information Project vid Federation of American Scientists och Grethe Lauglo Østern, särskild rådgivare på vapenpolicyområdet på Norsk Folkehjelp och redaktör för Nuclear Weapons Ban Monitor. De två experterna kommer att dela med sig av sina kunskaper och svara på våra frågor om kärnvapen.

När: tisdag 13 juni kl 18:00 – 20:00
Plats: Svenska FN-förbundet, Alsnögatan 7 (“Det Vita Huset” nära Londonviadukten på Södermalm i Stockholm)

Samtalet kommer att hållas på engelska.

Mötet är öppet för Svenska FN-förbundets medlemmar samt för medlemmar i Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet. Är du inte redan medlem i Svenska FN-förbundet kan du bli det här.

Föranmälan krävs, anmäl dig här:

Föranmälan kärnvapenseminarium

*” anger obligatoriska fält

Vilken/vilka av de arrangerande organisationerna är du medlem i?*

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.