Digital föreläsning om kärnvapen

Digitalt

Är en kärnvapenfri värld inom räckhåll?

Under föreläsningen ger Jens en kortare historieskildring om kärnvapen, kapprustningen under kalla kriget och nedrustningsavtal. Andra frågor som tas upp är bland annat framväxten och debatten runt FN:s nya kärnvapenförbud (TPNW) och positionerna inför den översyn av icke-spridningsfördraget (NPT) som just blivit uppskjuten till början av 2021. Diskussion förs också om de svenska positionerna och agerandet och hur vi som folkrörelse kan påverka det. I sammanhanget kan också påminnas om att det i sommar är 75 år sedan atombombningarna av Hiroshima och Nagasaki – ett hedervärt tillfälle att ägna kärnvapenfrågan extra uppmärksamhet.

Föreläsare:
Jens Petersson, senior rådgivare i freds-, säkerhets- och nedrustningsfrågor

Tid och datum:
Tisdag 19 maj kl. 19:00 – 20:30

Praktisk information:
Föreläsningen kommer ske digitalt via verktyget Zoom. Se till att ansluta dig till samtalet i god tid innan. Antalet platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

 

Detta event är tyvärr fullbokat.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.