fbpx

Fördjupningskurs: Hållbar utveckling

Digitalt

Välkommen på FN-förbundets fördjupningskurs i hållbar utveckling!

I september 2015 antog FN:s medlemsstater Agenda 2030-resolutionen för att säkra en hållbar utveckling. För att nå dit antogs 17 globala mål som ska nås till 2030.  

Vi har kommit halvtids i genomförandet av Agenda 2030 och de Globala målen. Under kursen får du en kort bakgrund till Agenda 2030 och lära dig mer om hur det går med genomförandet såväl globalt som nationellt.  

För att förtydliga och konkretisera hur FN:s arbete påverkar utvecklingen i världen kommer du att få ta del av FN:s förbundets internationella programverksamhet under en workshop. Du får också höra FN:s livsmedelsprogram, WFP, berätta om hur deras arbete bidrar till minskad hunger och genomförandet av Agenda 2030.  

Datum och tid
Tisdag 18 april kl. 13.00 – 16:00

Plats
Digitalt via Zoom

Föreläsare
Malin Åberg Aas, senior rådgivare hållbar utveckling
Mikaela Engwall, internationell programansvarig
Joel Ekström, World Food Program 

Vilka kan anmäla sig?
Inga förkunskaper krävs, däremot får du gärna gå vår introduktionskurs den 27 mars först men det är inget krav.

Kursen är kostnadsfri men endast öppen för medlemmar i Svenska FN-förbundet samt för elever och personal vid certifierade FN-skolor. Är du inte redan medlem så kan du bli det här.

Anmälan
Du anmäler dig här!

Praktisk information
Föreläsningen kommer ske digitalt i Zoom. En personlig länk sänds automatiskt till din e-post efter anmälan.
Se till att ansluta dig till samtalet i god tid innan kl 13 på kursdagen. Vid färre anmälda än 15 personer ställs kursen in, du meddelas i så fall i god tid om detta.