fbpx

Fördjupningskurs: Fred och säkerhet

Digitalt

Fördjupningskurs: FN:s arbete för nedrustning och för normer, regler och agerande mot krigsförbrytelser

Det finns en vilja inom FN att nå en värld fri från massförstörelsevapen, inhuman krigföring och grova krigsförbrytelser. Vägen till dessa mål är fortsatt lång, det syns dagligen i Ukraina, Myanmar och många andra konflikter. Behovet av ett starkt FN har därför aldrig varit större.

På denna kurs får vi ta del av senaste nytt inom några av de frågor inom fredsområdet som världssamfundet försöker nå framsteg i. Du får kunskap om framväxten av den permanenta krigsförbrytardomstolen International Criminal Court och hur den fungerar idag, 25 år efter beslutet att inrätta den. Du får insikt om hur FN:s arbete i fält för att röja minor och liknande vapen ser ut och en bakgrund till hur världen, genom olika rustningskontrollavtal, har försökt begränsa den roll kärnvapen har.

Datum och tid
Måndag 24 april kl 13.00-16.00

Plats
Digitalt via Zoom

Föreläsare
Jens Petersson, senior rådgivare inom freds, säkerhets och nedrustningsfrågor, Svenska FN-förbundet
Terese Johansson, projektledare elevengagemang FN-skola, Svenska FN-förbundet

Vilka kan anmäla sig?
Inga förkunskaper krävs, däremot får du gärna gå vår introduktionskurs den 27 mars först men det är inget krav.

Kursen är kostnadsfri men endast öppen för medlemmar i Svenska FN-förbundet samt för elever och personal vid certifierade FN-skolor. Är du inte redan medlem så kan du bli det här. Ange ”ny medlem” på medlemsfrågan i anmälningsformuläret.


Praktisk information
Föreläsningen kommer ske digitalt i Zoom. En personlig länk sänds automatiskt till din e-post efter anmälan.
Se till att ansluta dig till samtalet i god tid innan kl 13 på kursdagen. Vid färre anmälda än 15 personer ställs kursen in, du meddelas i så fall i god tid om detta.