Digital temadag om flickors rättigheter

Digitalt

Plats: Digitalt på Zoom via den här länken 

Datum och tid: 26 mars 9.00-11.30

Varje dag diskrimineras flickor världen över och utsätts för våld i olika former. Under den här digitala temadagen får ni lära er mer om hur FN:s befolkningsfond, UNFPA, arbetar för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien och hur Sverige arbetar med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Ni kommer även få träffa en JPO som arbetar för UNFPA i Mocambique som riktar sig framför allt till er som är nyfikna hur det är att arbeta för FN.

Anmälan sker via Zoom på den här länken.

Du behöver ha ett konto registrerat för att kunna anmäla dig. I ditt bekräftelsemail kommer det finnas en personlig länk och ett lösenord för dig att använda för att logga in på temadagen.

Medverkande

Gorka Fagilde
Programme Specialist Health Systems and SRHR, Regional Team for SRHR, Sveriges ambassad i Lusaka, Zambia.

Tsehay Gette
National Programme Analys, Gender and Harmful Practice, UNFPA Ethiopia

Hussen Ali Ahmed
Regional Program Officer, Semera, Afar, UNFPA Ethiopia

Patricia Grundberg
Programme Analyst, Adolescent Sexual and Reproductive Health, UNFPA Mocambique

Program

09.00 Om FN-förbundets projekt Flicka
Medverkande: Pernilla Bergström, Programansvarig Flicka, Minor och Skolmat, Svenska FN-förbundet

09.20 Sveriges arbete för att stärka arbetet med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter
Sverige är en internationell förkämpe för att stötta flickor och kvinnors rättigheter. Hur ser Sveriges stöd ut för att stärka arbetet med SRHR i Afrika? Vilka är prioriteringarna, och vilka är utmaningarna? Vilka projekt och organisationer stöttar Sida, och hur har Covid-19 påverkat Sidas arbete i regionen?
Medverkande: Gorka Fagilde, Programme Specialist Health Systems and SRHR, Regional Team for SRHR, Sveriges ambassad i Lusaka, Zambia.

10.00 UNFPA:s arbete för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien
UNFPA driver ett av världens största program för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Ett av länderna där programmet implementeras är Etiopien, ett arbete som FN-förbundet stöttar genom projektet Flicka. Vi får höra mer om hur UNFPA:s arbete i landet ser ut, och vilka utmaningar organisationen möter på grund av pandemin. OBS! Denna presentation hålls på engelska.
Medverkande: Tsehay Gette, National Programme Analys, Gender and Harmful Practice, UNFPA Ethiopia, samt Hussen Ali Ahmed, Regional Program Officer, Semera, Afar, UNFPA Ethiopia

10.45 Hur är det att jobba för UNFPA?
FN:s befolkningsfond UNFPA arbetar för att stärka flickor och kvinnors rättigheter världen över. Men hur ser en dag på jobbet ut? Vad finns det för vägar in och vad kan vara bra att tänka på om man vill ha en internationell karriär inom UNFPA?
Medverkande: Patricia Grundberg, Programme Analyst, Adolescent Sexual and Reproductive Health, UNFPA Mocambique

11.15 Engagera dig för flickors rättigheter
Medverkande: Hanna Svanberg, Projektledare lärarkompetens FN-skola, Svenska FN-förbundet.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.