Digital B-kurs i mänskliga rättighter

Digitalt

Varmt välkommen till Svenska FN-förbundets fördjupningskurs i mänskliga rättigheter!

Under denna digitala kurs kommer vi titta närmre på vilka de mänskliga rättigheterna är och varför FN lyfter fram just dessa rättigheter. Du kommer få lära dig mer om de olika roller som frivilligorganisationer, FN-tjänstepersoner samt regeringar har i FN:s granskningsarbete av de mänskliga rättigheterna.

Vi kommer även att titta närmre på situationen för demokrati i världen idag och diskutera hur detta kan tänkas påverka arbetet för mänskliga rättigheter. Vidare kommer utbildningen att ge information om Svenska FN-förbundets projekt Flicka. Ett projekt där FN-förbundet stödjer FN:s befolkningsfonds (UNFPA) arbete för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Vi kommer också att ha en workshop tillsammans med Svenska FN-förbundets internationella programverksamhet vilka kommer att berätta mer om hur arbetet ser ut för de mänskliga rättigheterna och för demokrati runt om i världen.

Tid och datum
9 november kl. 13.00 – 16:00

Föreläsare
Pearl Mulkerrins, Rådgivare för mänskliga rättigheter, Svenska FN-förbundet
Lovisa Kårelius, Internationell programhandläggare, Svenska FN-förbundet

Praktisk information
Föreläsningen kommer ske digitalt via Zoom. Sista anmälningsdag är 7 november. Registrera dig här: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZckcOmurDwiH9JZcqKBtvoGgX0uPK29Y2PD 

En personlig länk sänds när du har blivit antagen till kursen. Se till att ansluta dig till samtalet i god tid innan kl. 13 på kursdagen. Vid färre anmälda än 15 personer ställs kursen in, du meddelas i så fall i god tid om detta.

Målgrupp och avgift
Kursen är avgiftsfri, men endast öppen för medlemmar i Svenska FN-förbundet samt för elever och personal vid certifierade FN-skolor. Är du inte redan medlem så bli medlem här: https://betalning.fn.se/pfs/memberregistration/ och ange ”ny medlem” på medlemsfrågan i anmälningsformuläret.