Digital B-kurs i hållbar utveckling

Digitalt

Hur går det för världen med Agenda 2030 och de 17 globala målen?

2015 beslutade FN:s medlemsstater om Agenda 2030 och 17 globala mål för hållbar utveckling som ska vara uppfyllda till 2030. När halva tiden har gått och världen har drabbats av såväl pandemi som krig, konflikter och ökad klimatpåverkan går utvecklingen mot de globala målen för långsamt vilket äventyrar en hållbar, global utveckling.

Under kursen kommer du att få ta del av hur det går med den globala utvecklingen av de 17 målen. Du kommer också att få vara med i en workshop och höra mer om FN-förbundets internationella arbete tillsammans med FN-förbunden i Georgien, Armenien och Tanzania kring Agenda 2030. Dessutom kommer FN:s livsmedelsorgan WFP att berätta om sitt arbete med att minska världens hunger.

Tid och datum
2 november kl. 13.00 – 16:00

Föreläsare
Malin Åberg Aas, senior rådgivare inom hållbar utveckling, Svenska FN-förbundet
Mikaela Engwall, internationell programhandläggare, Svenska FN-förbundet
Joel Ekström, World Food Program

Praktisk information
Föreläsningen kommer ske digitalt via Zoom. Sista anmälningsdag är 31 oktober. Registrera dig här: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAvde-sqTojH9D0iG16gWqUb25ZgJuB0-gv

En personlig länk sänds automatiskt efter anmälan. Se till att ansluta dig till samtalet i god tid innan kl 13 på kursdagen. Vid färre anmälda än 15 personer ställs kursen in, du meddelas i så fall i god tid om detta.

Målgrupp och avgift
Kursen är avgiftsfri, men endast öppen för medlemmar i Svenska FN-förbundet samt för elever och personal vid certifierade FN-skolor. Är du inte redan medlem så bli medlem här: https://betalning.fn.se/pfs/memberregistration/ och ange ”ny medlem” på medlemsfrågan i anmälningsformuläret.