Digital B-kurs i fred och säkerhet

Digitalt

En digital kurs om FN som skydd mot kärnvapen, minor och folkmord


Det finns inom FN en vilja att nå en värld fri från massförstörelsevapen, inhuman krigföring och grova krigsförbrytelser. Vägen till dessa mål fortsatt är lång, det syns dagligen i Syrien, Myanmar och många andra konflikter. Behovet av ett starkt FN har därför aldrig varit större.

På denna kurs får vi ta del av senaste nytt inom några av de frågor inom fredsområdet som världssamfundet försöker nå framsteg i.

Du lär dig om bakgrunden till FN-principen om att det finns en skyldighet att skydda civila från de grövsta formerna av krigsförbrytelser och diskuterar vad som behövs göras för att den också ska ge än mer konkreta resultat.

Du får insikt om hur FN:s arbete i fält för att röja minor och liknande vapen ser ut, genom en workshop med fokus på vårt projekt Minor.

Du får senaste nytt om FN:s nya förbud mot kärnvapen (TPNW-avtalet) och insikt i varför Sverige ännu inte har anslutit sig till detta.

Föreläsare
Jens Petersson, senior rådgivare inom freds, säkerhets och nedrustningsfrågor, Svenska FN-förbundet

Program
• Skyldighet att skydda – FN-principen som ska stoppa grova krigsförbrytelser
• Workshop om Minor: Projektet som skapar hopp i krigets spår
• FN:s verktyg för kärnvapennedrustning – ickespridningsavtalet och FN:s kärnvapenförbud

Tid och datum
12 november kl. 13.00-16.00

Plats
Kursen hålls digitalt via Zoom

Kostnad
245 kronor för medlemmar i Svenska FN-förbundet och 495 kr för icke medlemmar. Inte medlem än? Bli det här!

Länk till mötet och faktura kommer skickas till den mejl du anger i formuläret.

Anmälan till digital B-kurs i fred och säkerhet

  • OBS! Organisationsnummer, referenskod samt GLN-nummer krävs ifall fakturering ska ske till statliga myndigheter, kommun och regioner. Glöm därför inte att fylla i detta vid faktureringsadress om aktuellt.

 

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.