Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet via RSS

Bättre Världskoll – en fördjupningsdag för dig som lärare

Stockholm

Att ha koll på läget i världen handlar inte om att kunna rabbla statistik. Det handlar om att förstå hur utvecklingen har sett ut över tid och varför, vilket nuläget är och vad vi ska uppnå härnäst.

Välkommen till en fördjupningsdag för lärare tillsammans med Svenska FN-förbundet!

Under dagen kommer vi att bidra med allt från inspiration till konkreta verktyg på hur du och dina elever kan ta er an frågor som Globala målen för hållbar utveckling, globalt utvecklingssamarbete och hållbar utveckling från lokalt till globalt.

Datum: 26 april 2018

Tid: Kl 10-16. Registreringen öppnar kl 10.

Program:

         
Carolina Klüft    Fanna Ndow Norrby    Malin Persson

Vi kommer att gästas av Carolina Klüft som gått från 7-kamp till en 17-kamp och ska berätta mer om Globala målen. Dessutom gästas vi av Fanna Ndow Norrby som kommer hålla en workshop med fokus på omvärld i medier. Även vår projektledare Malin Persson kommer vara på plats för att prata om verktyget världskoll.se och hålla workshop med tips på övningar till klassrummen.

Kostnad: Fördjupningsdagen är gratis. Vi bjuder på kaffe och smörgås under registreringen samt fika på eftermiddagen (allt är vegetariskt, meddela eventuella allergier i förväg). Deltagare står själva för lunch.

Plats: Saturnus Konferens Slussen, Sal: Bellman

Fördjupningsdagen passar bra för dig som lärare på högstadiet och gymnasiet.

Föranmälan krävs!

Om världskoll
Fördjupningsdagens tema tar avstamp i det digitala projektet Världskoll. Världskoll har funnits sedan 2011 och grundades som ett svar på rapporter som visade att människor i Sverige hade en väldigt pessimistisk och missvisande syn på utveckling och läget i världen. När bilden av världen är onödigt pessimistisk finns risk att det bygger upp en känsla av hopplöshet inför framtiden, eftersom intrycket är att ingenting blir bättre. Vilket i sin tur få konsekvenser som växande fördomar. Därför kändes det viktigt för oss på FN-förbundet att ta fram verktyg som visar en mer rättvis bild av hur utvecklingen i världen ser ut.

Ta en titt på världskoll.se

Anmälan Bättre Världskoll

 


Vid frågor kontakta oss på varldskoll@fn.se 

Karta Och VÄgbeskrivning