Digital B-kurs i hållbar utveckling

Digitalt

En digital kurs om Agenda 2030 och hur FN arbetar för barns rätt till utbildning och mat

Under 2015 antog FN:s medlemsstater Agenda 2030-resolutionen för att säkra en hållbar utveckling. För att nå dit skapades 17 globala mål utifrån de olika dimensionerna av hållbar utveckling.

Men vad innehåller de globala målen egentligen och hur går det med genomförandet? Under föreläsningen kommer du få fördjupad kunskap om Agenda 2030 och de globala målen för ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling.

Du kommer att få veta mer om hur den globala utvecklingen går och vad som har hänt i Sverige sedan världens länder enades om Agenda 2030 och hur pandemin har påverkat utvecklingen.

För att förtydliga och konkretisera kommer du också att få veta mer om hur FN:s arbete i fält för att säkra barns rätt till utbildning och mat ser ut, genom en workshop med fokus på vårt projekt Skolmat.

Föreläsare
Malin Åberg Aas, senior rådgivare hållbar utveckling Svenska FN-förbundet

Program
• Agenda 2030 – hur går det med genomförandet av de globala målen efter fem år och en pandemi
• Workshop om Skolmat: Projektet som får barn till skolan
• Vad händer framöver globalt och i Sverige och hur tar vi arbetet vidare med Agenda 2030 och projekt Skolmat?

Tid och datum
23 november kl. 13.00 – 16:00

Plats
Kursen hålls digitalt via Zoom

Kostnad
245 kronor för medlemmar i Svenska FN-förbundet och 495 kr för icke medlemmar. Länk till mötet och faktura kommer skickas till den mail du anger i formuläret.

Sista anmälningsdag
11 april

 

Detta formulär är inte längre tillgängligt.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.