UNg – ungdomskonferens om FN

Välkommen till årets bästa träff för unga FN-vänner: UNg
Varje år arrangerar vi en nationell ungdomskonferens för våra unga medlemmar (16-26 år) och FN-skolelever runt om i landet. Helgen fungerar som en mötesplats för unga där du får möjlighet att träffa de som brinner för samma frågor som du, utbyta idéer och erfarenheter och lära dig mer om FN.

Under helgen får du med dig inspiration och verktyg som ger möjlighet att förverkliga dina projektidéer och ta ditt engagemang till en helt ny nivå. Dessutom kommer du få massor med ny kunskap om utveckling i Sverige och världen och hur just du kan engagera dig för en utveckling som gynnar oss alla.

Se vår film om UNg-helgen:

UNg20
I år fyller FN 75 år, och det vill vi uppmärksamma. Vad har FN gjort och inte gjort under den här tiden? Varför behöver vi FN? Hur kan vi tillsammans göra FN bättre och starkare? Dessa frågeställningar kommer vara ungdomskonferensens grundpelare när vi blickar framåt. Med endast tio år kvar tills de globala målen ska vara uppnådda behöver vi kavla upp ärmarna och engagera oss för den framtid vi vill se.

Årets ungdomskonferens kommer förena teori och fakta inom fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling med konkreta exempel och verktyg för att kunna skapa förändring. Genom föreläsningar, workshops och andra aktiviteter kopplade till globala frågor kommer du som deltagare lämna konferensen med kunskap och inspiration för ett fortsatt starkt engagemang för en bättre värld. 

På grund av coronavirusets utveckling kommer UNg20 att flyttas från 2-5 april till 8-11 oktober.

Hur anmäler jag mig?
Genom att fylla i anmälningsformuläret nedan anmäler du dig till årets ungdomskonferens. När du har skickat dina uppgifter kommer en digital faktura att skickas till den angivna mejladressen. Sista anmälningsdag är den 15 maj 2020. 

Vad kostar det?
Kostnad för deltagande är 495 kronor. I deltagaravgiften ingår inträde till konferensen, boende, mat och material. För dig som blir antagen utgår en reseersättning om din resa kostar mer än 300 kronor. Maximal utbetald ersättning är 1200 kronor. Betalning sker via faktura om du blir antagen.

För dig som är elev på en FN-skola
Det finns platser reserverade för våra FN-skolor. Hör med din skola innan du anmäler dig. Kontakta Terese Johansson på vår skolenhet om du har ytterligare frågor.

För dig som är ungdomsmedlem
Observera att du måste vara medlem i Svenska FN-förbundet för att få delta i UNg-helgen. Anmälan görs här på sidan. 

Frågor och mer information
Har du frågor? Kontakta vår ungdomssekreterare Elias Aspudd. Följ oss gärna på Facebook för att hålla dig uppdaterad – UNgFnForbundet.

Platserna är fyllda, men du är varmt välkommen att anmäla dig till väntelistan! Fyll i formuläret nedan innan den 15 maj. 

Anmälan till UNg

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.

Bli medlem

Bli en del av en nationell rörelse för en bättre värld

Bli medlem >