fbpx

Sök bidrag

Är du sugen på att åka ut i världen eller att arbeta med ett projekt här hemma som du behöver pengar till? Har du en superbra idé på ett projekt som du vill genomföra?

För att genomföra projekt behövs det ofta pengar. Pengarna kan behövas för till exempel resor, hyra av lokal, material och fika. Vi på Svenska FN-förbundet vill självklart att våra medlemmar ska genomföra massor med projekt och har därför samlat ihop lite tips på var ni kan söka pengar.
De som kan söka är unga medlemmar i någon FN-förening. Ni behöver också alltid stämma av ansökan med FN-föreningens ordförande innan ni skickar in den.

UNgt projektbidrag från Svenska FN-förbundet

UNgt projektbidrag är till för unga medlemmar upp till 26 år som vill genomföra mindre eller större aktiviteter eller projekt genom sin FN-förening. Ansökan och rapportering sker direkt här på vår hemsida. Läs mer om UNgt projektbidrag. Är du medlem i en FN-förening finns andra bidrag som går att söka via din FN-förening samlat på www.fn.se/projektbidrag

Fler bidrag att söka – från andra organisationer

Du kan också söka bidrag och stipendier på annat håll. Stipendiedjungeln kan ibland kännas svår att tränga igenom med speciella krav på den sökande och med krångliga ansökningar. Men ge inte upp! Många stipendiefonder får inte in så många ansökningar på grund av just krångliga ansökningsförfaranden och därför kan man ibland hitta guldgruvor…

Är du sugen på att åka ut i världen eller arbetar du med ett projekt här hemma som du behöver hjälp att finansiera? Eller behöver din förening söka bidrag för någon verksamhet?

I listan här under har vi samlat information om olika sorters stipendier som man kan söka.

Stipendiedjungeln kan ibland kännas svår att tränga igenom med speciella krav på den sökande och med krångliga ansökningar. Men ge inte upp! Många stipendiefonder får inte in så många ansökningar på grund av just krångliga ansökningsförfaranden och därför kan man ibland hitta guldgruvor…

Lycka till!

Folke Bernadottes minnesfond

Ger stipendier i form av bidrag till utlandsresor. Stort avseende fästs vid den sociala funktionen och ett ömsesidigt utbyte av erfarenheter. Utbytet – redan påbörjat eller planerat – skall tydligt framgå av ansökan. Stipendium ges även för deltagande i läger och för volontärarbete. Stipendium ges inte för personlig utbildning.
Övre åldersgräns är 35 år.

Global Grants

En sökfunktion bland 30 000 fonder. Tjänsten kostar, men är gratis på bibliotek!

Utbyten.se

Handhar samtliga Sidastipendier. Bl.a. resestipendium för praktik på olika FN-organ, volontärbidrag och MFS-stipendier. MFS, Minor Field Study är för högskolestuderande på C- eller D-nivå som vill göra en fältstudie.

Stipendiet är på cirka 25 000 kronor. Ansökan sker genom heminstitutionen, förteckning över institutioner som har stipendiet finns på Programkontorets hemsida.
Om du är intresserad av att praktisera på ett FN-organ någonstans i världen kan du få ett stipendium av Sida på motsvarande summa som MFS-stipendiet.

Länsstyrelsens stiftelsedatabas

Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas är till för dig som söker efter en viss stiftelse eller som söker efter stiftelser med ett visst ändamål, till exempel för att söka stipendier och bidrag.

Nordiska Afrikainstitutet

Har studiestipendier, både för fältstudier och för studier vid institutet i Uppsala.

Olof Palmes minnesfond

Är främst till för att stödja och uppmuntra ungdomars engagemang och ambitioner.

Skandinavisk Stipendieinformation

Sveriges största söktjänst för stipendier, söktjänsten kostar dock.

Stipendieguiden

Har en stor förteckning över stipendier.

Svenska Institutet

SI ger stipendier främst för högre studier.

Syoguiden

Här får du information om olika typer av stipendier och kan själv söka efter dem i en databas.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, kan föreningar söka bidrag för olika projekt.

Stora Fondboken

En praktisk handbok som innehåller uppgifter om 6 200 olika fonder och stipendier. Boken är Sveriges största och mest aktuella i sitt slag. Ska finnas på biblioteket.

Att få hjälp med annat än pengar

Det behöver inte bara handla om pengar, det kan också handla om lokaler, material med mera. Att fråga lokala företag brukar vara ett bra tips.