Bli en av våra ambassadörer för globala målen 2023

Ansökan för 2023 har nu öppnat, välkommen med din ansökan!

Om du är mellan 16-26 år, intresserad av hållbar utveckling, och vill utvecklas som projektledare och kommunikatör så är det här hedersuppdraget för dig. Läs mer om programmet nedan och fyll i ansökan redan idag!

Var med oss och förändra världen

Globala målen för hållbar utveckling är 17 mål för en bättre värld. Målen ska vara uppnådda år 2030, men för att vi ska lyckas krävs det att vi arbetar tillsammans. Som ambassadör är du med oss och kommunicerar till och engagerar våra olika målgrupper för globala målen. Vill du veta mer om vad arbetet med att vara ambassadör innebär hittar du mer information om ambassadörsprogrammet här.

FN arbetar varje dag för att skapa en hållbar utveckling som alla får ta del av. Du kommer därför genom programmet få lära dig mer om våra projekt Flicka och Minor, som vi driver i samarbete med olika FN-organ. Du kommer bland annat få träffa representanter från FN och lära dig mer om hur de genom projekten arbetar för att göra globala målen verklighet.

Utvecklas som projektledare och kommunikatör

Som ambassadör för globala målen finns det två huvudsakliga metoder du kan använda för att kommunicera och engagera; arrangera projekt och eller hålla i föreläsningar och workshops. Vi börjar uppdraget med en gemensam utbildningshelg där vi tillsammans lär oss mer om globala målen och FN:s arbete för hållbar utveckling. Givetvis går vi igenom de olika metoderna och verktygen som finns så att du känner dig trygg med uppdraget. Under året får du även en kontaktperson på FN-förbundet som ger dig kontinuerligt stöd och återkoppling.

Hur söker jag?

Välkommen med din ansökan via länken här nedan. Sista dagen för att söka är den 14 november 2022.

Om du har frågor, kolla gärna in våra vanliga frågor och svar eller hör av dig till projektledare Leymuun Farah. Läs gärna mer om ambassadörsprogrammet och vad det innebär inför din ansökan.

Skicka in din ansökan

Skicka in din ansökan att bli en av våra ambassadörer för globala målen 2023!

Ansök här >