Elin engagerar sig för klimatfrågan

Som ambassadör för Agenda 2030 har Elin Persson engagerat folk och spridit kunskap om de globala målen. Klimatfrågan ligger henne särskilt varmt om hjärtat och hon vill i sitt arbete förmedla hur viktigt det är att se kopplingar mellan de olika målen. Vi frågade Elin om ambassadörskapet och de erfarenheter hon fått under tiden som ambassadör för Svenska FN-förbundet.

Vad har du gjort under din tid som ambassadör?

Jag har föreläst på gymnasium och arrangerat workshops för hur ungdomar kan arbeta med hållbarhet i sin vardag. Jag har även varit moderator för en panel på ett event som arrangerades av min lokala FN-förening. Dessutom har jag föreläst för näringslivet på en mässa som handlade om återvinning.

Vad har varit roligast?

Att göra så olika saker och möta människor som kan olika mycket om Agenda 2030. Det är blandningen som är roligast, både att prata med folk som är insatta i ämnet och sedan informera skolelever och faktiskt inse att de är väldigt pålästa också. Att leda en workshop var spännande, och på återvinningsmässan fick jag anpassa mitt budskap för att passa situationen och det var en rolig utmaning.

Vad har varit mest lärorikt?

Det finns så mycket intressant material och information om Agenda 2030 att grotta ner sig i och det har jag lärt mig mycket av. Att sedan förmedla det genom att prata inför människor på olika sätt har varit väldigt givande, speciellt att leda en workshop med gymnasieelever. Jag är också intresserad av att få in den mänskliga faktorn inom teknik eftersom jobbar inom teknikvärlden. Där kan det vara svårt att få in social hållbarhet i ekvationen så det har varit en lärorik utmaning att integrera frågan i det fältet.

Att vara ambassadör för Agenda 2030 är ett hedersuppdrag för unga medlemmar i Svenska FN-förbundet. Varje år utbildar vi nya ambassadörer som under ett år arrangerar egna projekt och föreläser om globala frågor. Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!