Möt medlemmar som delar vår dröm!

Vi har omkring 6 000 medlemmar över hela Sverige. Dessutom har vi lokalföreningar från norr till söder. Några av de medlemmar som är aktiva i vår rörelse möter du här.

 

Abdulalim Alkatea”Jag är själaglad
… över att få vara med och verka för en rättvis och fredlig värld. Ingen ska behöva utsättas för krig eller förföljelser. Svenska FN-förbundet gör ett fantastiskt arbete och jag är glad över att kunna var med och bidra. Varje insats är viktig.”

Abdulalim Alkatea, rättvisekämpe på Gotland

 

Carina Bindzau”Det känns så himla bra
… att få vara delaktig i Svenska FN-förbundets viktiga arbete. Det finns så mycket som behöver förändras i världen, inte minst klimatfrågans överhängande hot. Men tillsammans kan vi göra mycket.”

Carina Bindzau, klimathjälte i Sollentuna

 

Caroline Slotte”Det känns fruktansvärt
… att barn i fattiga länder ska gå hungriga till skolan, eller inte kunna gå till skolan alls. Men det går att förändra. Genom projekt Skolmat är jag med och arbetar för att fler barn ska ha möjlighet att få en utbildning. Det känns bra.”

Caroline Slotte, jämlikhetskämpe i Västerås

 

Hans Forsberg”Jag är så lycklig
… över att få göra en insats för andra. I en utsatt värld med klimathot, krig, förföljelser och fattigdom krävs agerande nu. Svenska FN-förbundet tar ett helhetsgrepp på både människa och miljö och arbetar gränsöverskridande. Det tilltalar mig.”

Hans Forsberg, gränsbrytarhjälte i Nyköping

 

Ingrid Escobar”Jag är störtförbannad
… över att barnäktenskap och kvinnlig könsstympning fortfarande är verklighet för många flickor. Men det känns bra att kunna vara med och förändra situationen. De senaste åren har vårt arbete på Svenska FN-förbundet bidragit till en minskning av antal barnäktenskap med 15 %.”

Ingrid Escobar, jämställdhetshjälte i Eskilstuna

Dela vår dröm

Bli medlem och bidra till att vi nårr de globala målen till år 2030.

Bli medlem idag! >

Dela vår dröm du också!

Bli medlem och engagera dig för de globala målen.

Bli medlem idag

Om kampanjen

Läs mer om kampanjen Dela vår dröm.

Läs mer

Engagera dig lokalt

Vi har FN-föreningar över hela landet!

Hitta din lokalförening