5 tips för en lyckad medlemsrekrytering!

Nu satsar vi och rekryterar fler medlemmar till vår fantastiska organisation över hela landet! Genom att rekrytera fler medlemmar blir vi en starkare organisation och tillsammans kan vi se till att globala målen, världens gemensamma plan för hållbar utveckling, blir verklighet.

Läs våra 5 tips som stöttar alla att bli lite vassare på att rekrytera medlemmar!

1. Använd budskapet ”Dela vår dröm”

Vi i Svenska FN-förbundet vill dela vår dröm med fler. Vår dröm är att vi tillsammans kan skapa en bättre värld och nå de globala målen till år 2030. Det är våra medlemmar som gör Svenska FN-förbundets arbete möjligt. Vi kan tillsammans göra stor skillnad och allas insatser räknas och är viktiga. I kampanjens bilder på fem medlemmar i olika FN-föreningar vill vi synliggöra medlemmarnas starka känslor och engagemang.

2. Våga fråga!

Ibland är det bara frågan som fattas: Vill du också bli medlem i Svenska FN-förbundet? Alla vet inte att det är möjligt att bli medlem. Att faktiskt få frågan kan vara det som avgör.

3. Nu är det enkelt att betala direkt!

Nu har vi nya betalningsmöjligheter på fn.se! Nu kan man betala med autogiro, swish eller kort på vår webbplats. Ta tillfället och använda detta i medlemsrekryteringen. Ta gärna med en surfplatta, en dator eller en mobiltelefon – och erbjud möjligheten att registrera medlemskapet direkt, snabbt och enkelt på fn.se/medlem. Om den nya medlemmen väljer autogiro förnyas dessutom medlemskapet automatiskt varje år – vilket gör att vi inte tappar våra medlemmar för att de glömmer bort att betala medlemsavgiften. (Autogiro för familjemedlemskap är under uppbyggnad och kommer lanseras under hösten.)

4. Vi bjuder på medlemskapet till nyår!

De som väljer att bli medlemmar från och med den 24 oktober (FN-dagen) till och med den 31 december 2019 får gratis medlemskap till årsskiftet! Berätta att vi bjuder på medlemskapet fram till nyår – och rekrytera fler medlemmar. (Medlemmarna betalar direkt för medlemskapet 2020.)

5. Berätta varför just DU är medlem

Sist men inte minst: Din egen berättelse är den starkaste. När du värvar medlemmar, berätta varför just du är medlem i Svenska FN-förbundet och berätta vilka frågor som engagerar dig. Din personliga berättelse kan vara det som övertygar fler att vilja gå med och känna samma engagemang som du gör. Väv gärna in din berättelse med de globala målen – och fråga om den blivande medlemmen vill dela din dröm.

Ps. Glöm inte ta hand om de nya medlemmarna!

För att inte tappa de nya medlemmar din FN-förening har rekryterat är det viktigt att få återkoppling. Bjud in de nya medlemmarna till en aktivitet eller ett möte så snart som möjligt. Gör att de nya medlemmarna känner sig sedda.

Dela vår dröm

Bli medlem och bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem idag! >

Information om tävlingen

Läs mer om medlemsrekryteringstävlingen som pågår den 11 oktober - 31 december 2019.

Läs mer

Aktivitetstips

Tips på aktiviteter för medlemsrekrytering.

Läs mer

Om kampanjen

Mer information om kampanjen Dela vår dröm.

Läs mer