Världsmedborgare 2018 2018-01-08 / Ledningen har ordet

Välkommen till Svenska FN-förbundet 2018!

Efter helgdagsfirande och ledighet tar nu det nya året vid på allvar. Det gäller för oss här på Svenska FN-förbundet, liksom för de flesta människor i Sverige och världen. Ett nytt år för jorden och alla dess invånare, eller som Niklas Ekdal skrev i DN Debatt på nyårsaftoncitizens of the world.

2017 var på många sätt ett nedslående år för oss som tror på idén om internationellt samarbete och samhörighet över kulturella och geografiska gränser. Vi såg splittring i form av fortsatta konflikter, våld mot en fredlig självständighetsrörelse i ett europeiskt grannland och nazistiska yttringar på svenska gator. Vi följde president Trumps Twitterkonto, bevittnade hans erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad och upplevde vad som måste betecknas som det starkaste hotet om kärnvapenkrig sedan kalla kriget.

Med Niklas Ekdals ord färska i minnet vill vi uppmuntra dig som ännu inte är medlem i Svenska FN-förbundet att ta steget att bli det och hjälpa oss i arbetet för en bättre och mer sammanhållen värld.

Vi välkomnar också Niklas och andra nya medlemmar och riktar ett stort tack till er för att ni delar vår tro på en bättre värld vars invånare hjälps åt och håller ihop. Det gäller förstås också dig som funnits med länge och väljer att förnya ditt medlemskap i år.

Låt oss nu tillsammans se till att 2018 blir ett bättre och globalare år än 2017.

Varmt välkommen som medlem i FN-förbundet!

 

Petra Hallebrant
Generalsekreterare