Julia brinner för ungdomars engagemang 2017-10-24 / Åsiktstorget

Utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter har alltid intresserat mig och praktik kändes därför som ett självklart val. Att det blev just FN-förbundet var för att de arbetar mycket med ungdomar och utbildning, något som jag brinner lite extra för.

Första dagen minns jag inte så mycket av, men en sak ligger kvar i minnet: känslan av att känna sig välkommen. Här finns en salig blandning av människor, allt från tidigare praktikanter till riktiga veteraner, vilket gör att det är lätt att känna sig hemma.

Jag praktiserar på skolverksamheten där vi arbetar med att ta fram utbildningsmaterial till gymnasieskolor som är intresserade av lära sig mer om globala frågor. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande men det roligaste jag har fått göra än så länge är att intervjua Jason Diakité (Timbuktu) om mänskliga rättigheter och rasism. Just nu håller jag på att hjälpa till att planera SweMUN – en simulerad FN-konferens för ungdomar runt om i Sverige.

Om du också brinner för utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter, se då till att söka FN-förbundets praktikplatser (men inte senare än den 29 oktober). Mer om FN-förbundets praktikplatser kan du läsa här.

Skolverksamheten, projektet Världskoll och kampanj/insamlings-enheten tar fortfarande emot ansökningar.

 

Julia Söderberg
Praktikant på Svenska FN-förbundets kansli i Stockholm