Petra Hallebrant och Annelie Börjesson delar ut stafettpinnar i Almedalen

Intensiva dagar i Almedalen 2018-07-16 / Ledningen har ordet

Så är tiden i Almedalen över för denna gång. Det har varit intensiva dagar fyllda av spännande möten. Vi i FN-förbundet har arrangerat flera seminarier och medverkat i en rad paneler. Mina dagar har varit fyllda från morgon till kväll, och jag har träffat representanter för regeringen, riksdagen, FN-organ, en mängd civilsamhällesorganisationer och andra aktörer.

Några erfarenheter gjorde särskilt intryck dessa dagar. Till dem hörde minglet hos ärkebiskopen som jag fick tillfälle att samtala med och överlämna en stafettpinne för de globala målen till. Jag hade också glädjen att moderera vårt seminarium med bland andra Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog, kabinettssekreterare Annika Söder och FN-förbundets handläggare för säkerhetsrådet Oskar Sjöstedt.

Obehaglig stämning uppstod vid några tillfällen på grund av en liten skara extremisters närvaro. RFSL:s mångfaldsparad samlade tusentals personer i en styrkedemonstration som visar att vi är många som står upp mot hatet. Det är som alltid viktigt att vi alla tar ställning.

Jag önskar alla en riktigt fin sommar!

Annelie Börjesson
Ordförande Svenska FN-förbundet