En julgåva som hjälper under ytan 2017-12-11 / Ledningen har ordet

I juletider kommer paniken krypande när du inte kan komma på vad du ska ge bort i julklapp. Kanske vill du den här gången ge en klapp som gör skillnad på riktigt?

Personminor dödar även långt efter att krig och konflikter har tagit slut. De hindrar barn från att gå till skolan och bönder från att odla sin jord. 8 av 10 som drabbas är civila. 4 av 10 är barn. Varannan timme skadas eller dör fler än två människor av minor.

Därför går Svenska FN-förbundets julinsamling ”Under ytan” till FN:s minröjningsverksamhet Unmas och stöd till offer för personminor. Med din hjälp kan fler människor återfå framtidstron efter krig och konflikt.

Stödet går till Unmas arbete i Kasairegionen samt södra och norra Kivu i Demokratiska republiken Kongo. Där har insatserna hittills nått cirka 150 000 människor.

Minröjning och stöd till offer för minor är en viktig del av FN:s långsiktiga arbete för fred och säkerhet. Minor och andra explosiva lämningar av krig är också ett i dubbel bemärkelse dolt problem som vi vill lyfta fram i ljuset.

Var med och ändra på det. Gå in på www.fn.se/underytan och ge din gåva du också!

 

Petra Hallebrant
Generalsekreterare