Petra Hallebrant håller upp en skylt för Giving Tuesday

En gåva som räcker långt 2018-11-27 / Ledningen har ordet

Så här några dagar efter Black Friday känns det viktigare än någonsin att ta sig en ordentlig funderare på hur man kan bidra till en bättre värld. Att hjälpa till med tid och engagemang genom att till exempel bli medlem i Svenska FN-förbundet är ett bra sätt. Ett annat är att ge ett bidrag som också gör stor nytta.

Jag har under mina år i ideell sektor haft förmånen att besöka utvecklingsprojekt i länder som Tanzania, Etiopien och Bangladesh. Jag har med egna ögon sett hur stor nytta FN och andra organisationer gör för att flickor inte ska bli bortgifta och få bestämma över sina egna kroppar och hur barn som får mat i skolan blir mätta, får bättre hälsa och utbildning och på sikt kan bidra till samhällsutvecklingen.

För det är ju målet i slutändan: att skapa långsiktiga, hållbara samhällen där de 17 globala målen för hållbar utveckling uppnås och gynnar alla. I dag på #GivingTuesday uppmuntrar jag så många som möjligt att vara med och ge en slant till de som behöver det allra mest. Bara några kronor kan göra stor skillnad.

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Stötta gärna några av FN-förbundets projekt Flicka, projekt Skolmat eller projekt Minor. Ge din gåva här.

Petra Hallebrant
Generalsekreterare