7 maj, 2021 / Nyheter

Vi söker en engagerad ungdomssekreterare

Till vårt kansli i Stockholm söker vi en ungdomssekreterare som vill stärka engagemanget bland unga på våra FN-skolor och i våra FN-föreningar. Välkommen med din ansökan!

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett starkare FN. Till vårt kansli i Stockholm söker vi nu en ungdomssekreterare som vill stärka engagemanget bland unga på våra FN-skolor och i våra FN-föreningar och föra fram ungas röster i globala frågor.

Som FN-förbundets ungdomssekreterare har du en viktig roll för att främja ungas inflytande i samhällsdebatten. Din främsta uppgift är att tillvarata och uppmuntra ungdomars engagemang i FN-rörelsen. Du kommer bland annat att föra fram ungas perspektiv på FN-frågor som Agenda 2030, fred och säkerhet samt mänskliga rättigheter. 

Dina arbetsuppgifter
• Arrangera nationella och regionala evenemang, utbildningar och aktiviteter för unga
• Utveckla engagemangsmöjligheter inom skol- och föreningsverksamheten
• Samarbeta med andra organisationer och nätverk för unga
• Leda Svenska FN-förbundets ungdomsnätverk
• Bidra med innehåll i FN-förbundets kommunikationskanaler

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av projektarbete och arbete med unga, gärna med internationell inriktning. Även erfarenheter av att arrangera evenemang, skriva bidragsansökningar och bedriva politiskt påverkansarbete ser vi som en merit.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och kunna hålla presentationer inför ungdomsgrupper. Arbetet innebär möten med människor där din förmåga att entusiasmera och engagera är viktiga egenskaper. Att vara strukturerad och ha organisatorisk förmåga ser vi också som viktigt. 

Vi söker dig som är kreativ, strukturerad och lösningsorienterad. Du stimuleras av att ha varierande arbetsuppgifter och känner dig trygg med att ta eget ansvar och egna initiativ. Du trivs lika bra med att arbeta självständigt som i grupp.

Du bör ha följande kvalifikationer:
• relevant eftergymnasial utbildning i till exempel kommunikation, statsvetenskap eller pedagogik
• erfarenhet av att leda och engagera unga i samhällsfrågor
• mycket god kommunikatör som trivs med att skriva, föreläsa och vara serviceinriktad
• erfarenhet av att kommunicera i sociala medier
• erfarenhet av projektledning och projektadministration
• erfarenhet av engagemang i civilsamhället, gärna i globala och politiska frågor
• God kännedom om, och intresse för, internationell politik och FN.

Meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av följande:
• ungt engagemang i skolan eller ideella organisationer och folkrörelser, gärna Svenska FN-förbundet
• utbildningar och föreläsningar
• digitala evenemang
• styrelsearbete.

Utöver kvalifikationer och meriter förväntar vi oss att du delar grundläggande FN-värderingar. Vi eftersträvar mångfald och uppmanar därför personer oavsett bakgrund att söka.

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV till jobb@fn.se

För frågor hänvisas till avdelningschef Helen Huledal, helen.huledal@fn.se.

Fackliga representanter är Jonas Andersson, jonas.andersson@fn.se, och Oskar Sjöstedt, oskar.sjostedt@fn.se.

Om tjänsten

Arbetsort: Stockholm
Tjänsten: Tillsvidareanställning med start senast i augusti men gärna tidigare. Vi genomför intervjuer löpande.
Omfattning: Heltid, 37,5 timmar/vecka.
Arbetstid: Målstyrd arbetstid. Arbetet sker i första hand på vardagar under kontorstid, men i tjänsten ingår vissa kvällar och helger samt resor i Sverige och utomlands.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter: https://fn.se/integritetspolicy/.

Om Svenska FN-förbundet
Svenska FN-förbundet är en fristående medlemsorganisation som samlar individer och organisationer i arbetet för ett starkare och bättre FN. Tillsammans med medlemmar och samarbetspartner arbetar vi med att utbilda, driva opinion och påverka inom FN:s tre pelare fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Läs mer om oss här.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Viktigt samarbete stärker civilsamhället

18 juni, 2021 / Världshorisont

Tillsammans med fyra systerförbund bedriver Svenska FN-förbundet utvecklingssamarbete för att stärka den globala FN-rörelsen och bidra till hållbar utveckling. Pandemin och väpnade konflikter har medfört stora utmaningar under året som gått.

Läs mer

Klimat och kärnvapen i fokus vid FN-förbundets kongress

16 juni, 2021 / Nyheter

Svenska FN-förbundet höll sin första digitala kongress den 12-13 juni. Ett nytt måldokument med tydliga prioriteringar blev det mest påtagliga resultatet.

Läs mer

Annelie Börjesson fortsätter som ordförande i Svenska FN-förbundet

12 juni, 2021 / Pressmeddelanden

Annelie Börjesson, Göteborg, valdes på lördagen till ordförande i Svenska FN-förbundet under ytterligare en treårsperiod. Förbundets digitala kongress valde också en ny styrelse.

Läs mer

Tillsammans för en hållbar framtid – FN-förbundets kongress

11 juni, 2021 / Nyheter

Klimatet, Agenda 2030 och FN-samarbetet efter pandemin står på programmet när Svenska FN-förbundet håller sin första digitala kongress den 12-13 juni.

Läs mer

Nätverksarbete för ett starkare FN

09 juni, 2021 / Världshorisont

Att samverka med likasinnade kan öka chansen att få genomslag för politiska förslag. FN-förbundet stärker nu sitt samarbete med organisationer och nätverk som delar målet om ett starkare FN, skriver FN-förbundets Pekka Johansson.

Läs mer

Ekosystemen i fokus på Världsmiljödagen

04 juni, 2021 / Nyheter

Världsmiljödagen infaller varje år den 5 juni. I år är vikten av att återställa ekosystemen i fokus. För FN:s miljöorgan UNEP är ekosystem och biologisk mångfald prioriterade områden.

Läs mer

Pandemin hotar decenniers utvecklingsarbete

01 juni, 2021 / Nyheter

Ökad fattigdom, hunger och ojämlikhet är några av pandemins effekter, enligt en ny FN-rapport om arbetet med Agenda 2030. Ekonomisk tillbakagång, minskad handel och ökad arbetslöshet är andra exempel på att krisen hotar arbetet för hållbar utveckling.

Läs mer

Om inte jag, vem då?

28 maj, 2021 / Blogg

Hur är det att vara svensk FN-soldat? Inför internationella dagen för FN:s fredsbevarande personal bloggar den f.d. FN-soldaten Dag Enander om sin tid med Minusma i Mali.

Läs mer

Vi måste prata om mens!

28 maj, 2021 / Blogg

På internationella mensdagen skriver vår ambassadör Gabriella Ek Hällzon om vikten av att normalisera och uppmärksamma mensen.

Läs mer