Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Vi söker praktikant till FN-förbundets utvecklingsverksamhet 2017-08-10

Svenska FN-förbundet söker en praktikant som vill arbeta i en spännande miljö och brinner för att öka människors kunskap om och engagemang för globala frågor.

FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med kommunikation och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete.

FN-förbundet erbjuder under hösten 2017 en praktikant möjligheten att bistå projekthandläggaren för Världskoll att öka kännedomen bland unga om global utveckling och läget i världen. En stor del av arbetet handlar om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.  Världskoll ingår i FN-förbundets utvecklingsverksamhet och är ett digitalt projekt som finns på sociala medier, webbsida och som app. Som praktikant medverkar du i det dagliga arbetet och planerar och genomför projekt tillsammans med din handledare. Eftersom Världskoll ingår under i utvecklingsverksamheten kommer du också att arbeta nära tillsammans med projekthandläggaren för Agenda 2030 och handläggaren för utvecklingsfrågor.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Assistera handläggaren i den löpande verksamheten
 • Delta i utvecklingen av den nya plattformen för världskoll.se
 • Göra research och skriva artiklar
 • Ha kontakt med FN-föreningar, FN-distrikt och riksorganisationer och erbjuda material, utställningar och andra verktyg som FN-förbundet producerat
 • Delta i planeringen och genomförandet av FN-förbundets medverkan på bokmässan i Göteborg 28 september till 1 oktober
 • Bistå och delta i FN-familjens arrangemang på FN-dagen den 24 oktober
 • Delta i planeringen och genomförandet av ett antal seminarier

Kvalifikationer:

 • Du har god kännedom om och intresse för globala utvecklingsfrågor och FN.
 • Du är en öppen och positiv person som är van att arbeta både självständigt och i grupp.
 • Du hanterar Officepaketet.
 • Du har känsla för textbearbetning och tycker om att skriva.

Det är meriterande om praktiken ingår som en del av en akademisk utbildning inom exempelvis statsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap. Meriterande är även erfarenhet av ideell verksamhet och informationsarbete.

Praktiken är på heltid ca 20 veckor under höstterminen med start enligt överenskommelse. Du måste vara inskriven vid universitet eller högskola under praktikperioden.

Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktikperioden, men ger lunchersättning. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti, intervjuer sker löpande. Praktplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka ditt CV och ett personligt brev till praktik@fn.se. Skriv ”Praktik Världskoll” i ämnesraden.

Stärk arbetet mot barnäktenskap 2017-08-13

Förhoppningsvis får Sverige till slut en lag som gör att inga barnäktenskap kan ingås eller erkännas, skriver Aleksander Gabelic i Sydsvenskan.

NOMINERA TILL ÅRETS FN-VÄN OCH FN-SUPPORTER 2017-08-07

Nu börjar vi närma oss sista nomineringsdag för utmärkelserna Årets FN-vän och Årets FN-supporter. FN-föreningar, FN-distrikt och anslutna riksorganisationer har möjlighet att nominera en (1)

Vi söker en organisationssekreterare 2017-07-26

Nu söker vi en organisationssekreterare till vårt kansli i Stockholm. Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti!

FN-mål om hållbar utveckling kräver mer resurser 2017-07-17

FN-förbundet vill se ett tydligt svenskt ledarskap för Agenda 2030 både nationellt och internationellt, skriver Aleksander Gabelic i Aftonbladet inför FN:s högnivåmöte om agendan i