Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet via RSS

Vi söker en ungdomssekreterare 23 mars, 2018

Vi på Svenska FN-förbundet söker en engagerad ungdomssekreterare till kansliet i Stockholm. Du ska vara mellan 18-25 år, vara aktiv inom FN-förbundet och kunna jobba hos oss mellan augusti 2018 och augusti 2019.

Ungdomssekreterarens roll är att ta tillvara och uppmuntra ungdomars engagemang i FN-rörelsen. Som FN-förbundets ungdomssekreterare kommer du att ansvara för:

  • planering och genomförande av ungdomsaktiviteter,
  • vara ett stöd för våra unga medlemmar och FN-föreningars ungdomsverksamheter,
  • samarbeta med våra olika nätverk och
  • ansvara för vår webbplats ungdomsavdelning samt våra unga kanaler i sociala medier.

Du som söker ska vara mellan 18-25 år, vara medlem i Svenska FN-förbundet och ha erfarenhet av aktivt arbete inom en FN-förening. Du måste också ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och t ex kunna hålla presentationer inför ungdomsgrupper. Du måste också kunna arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet innebär många möten med människor där din förmåga att entusiasmera och engagera är viktiga egenskaper.

Erfarenhet av projektarbete och arbete med ungdomar är meriterande. Även erfarenhet av att arrangera evenemang och av bidragsansökningar ser vi som en merit.

Tjänsten är en heltids projektanställning under ett år, med planerad start i mitten av augusti 2016.

Ansökan och frågor

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV. Glöm inte att beskriva hur ditt engagemang i Svenska FN-förbundet sett ut.

Vi vill ha din ansökan senast den 1 maj till e-postadress ungdomssekreterare@fn.se. Dit går det även bra att vända sig om du har frågor om tjänsten.

 

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld

>

Samla splittrat FN-råd är Guterres viktigaste uppgift 19 april, 2018

Att få ett dysfunktionellt säkerhetsråd att fungera är António Guterres viktigaste uppgift, säger Svenska FN-förbundet inför generalsekreterarens Sverigebesök i helgen.

Sex frågor och svar inför FN-chefens Sverigebesök 19 april, 2018

Det är för första gången någonsin som FN:s säkerhetsråd håller sitt årliga informella arbetsmöte utanför New York.

Banbrytande FN-princip för mänsklig säkerhet vid ett vägskäl 19 april, 2018

FN:s medlemsstater sviker den folkrättsliga principen skyldighet att skydda. Säkerhetsrådet måste göra mer för att skydda utsatta civila i konflikt, skriver Aleksander Gabelic inför FN-chefen

Situationen i Syrien 17 april, 2018

Utvecklingen i Syrien är ett resultat av säkerhetsrådets långvariga oförmåga att hantera konflikten, säger FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic som efterlyser en tydlig FN-strategi för att