Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Vi söker en organisationssekreterare 2017-07-26

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkan, granskning av Sveriges åtaganden mot FN, information och utbildning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet. 

Svenska FN-förbundet söker nu en ny organisationssekreterare till kansliet i Stockholm. Som organisationssekreterare har du ett övergripande huvudansvar för kontakterna med våra ca 90 lokalföreningar och distrikt runt om i landet. Du ger dem inspiration, råd och verktyg att använda i deras ideella föreningsengagemang och ansvarar för att de ges relevant information och en kontaktväg in till kansliets övriga medarbetare. Du ansvarar också för att tilldela föreningarna projektbidrag till sin verksamhet samt följer upp denna genom att granska redovisningar etc.

Du planerar, genomför och utvärderar också evenemang riktade främst till medlemmar och föreningsrepresentanter. Bland dessa finns vår kongress, vårt FN-forum, vårt FN-dagsfirande och inspirationsträffar. Dessa möten genomförs i samverkan med övrig kanslipersonal, men under din ledning. Du koordinerar också de kurser våra medarbetare håller för bland annat medlemmar. Resor inom Sverige ingår i tjänsten. Du samverkar med alla kansliets medarbetare samt kansliledning och förbundsordförande. I ungdomsfrågor arbetar du nära vår ungdomssekreterare.

Som organisationssekreterare på Svenska FN-förbundet måste du ha god erfarenhet av folkrörelsearbete. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för internationell politik och Förenta Nationerna. Vi tror att du gillar ordning och reda och att du är skicklig i att planera ditt arbete.

Kvalifikationer
• Relevant akademisk examen
• Flerårig erfarenhet av arbete inom folkrörelsesfären
• Mycket god förmåga att skapa kontakter och nätverk och att samarbeta
• Duktig på att kommunicera, serviceinriktat och vägledande
• Erfarenhet av arbete i databaser
• God analys- och bedömningsförmåga
• Förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt
• Strukturerad som person med talang för organisering och planering
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• Goda kunskaper i Officepaketet
 

Tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med 6 månaders provanställning.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Sänd din ansökan till e-postadressen jobb@fn.se Märk ditt e-brev med ordet ”Organisationssekreterare” i ämnesfältet. Sista ansökningsdag är 16 augusti 2017. 

Stärk arbetet mot barnäktenskap 2017-08-13

Förhoppningsvis får Sverige till slut en lag som gör att inga barnäktenskap kan ingås eller erkännas, skriver Aleksander Gabelic i Sydsvenskan.

Vi söker praktikant till FN-förbundets utvecklingsverksamhet 2017-08-10

Svenska FN-förbundet söker en praktikant som vill arbeta i en spännande miljö och brinner för att öka människors kunskap om och engagemang för globala frågor.

NOMINERA TILL ÅRETS FN-VÄN OCH FN-SUPPORTER 2017-08-07

Nu börjar vi närma oss sista nomineringsdag för utmärkelserna Årets FN-vän och Årets FN-supporter. FN-föreningar, FN-distrikt och anslutna riksorganisationer har möjlighet att nominera en (1)

FN-mål om hållbar utveckling kräver mer resurser 2017-07-17

FN-förbundet vill se ett tydligt svenskt ledarskap för Agenda 2030 både nationellt och internationellt, skriver Aleksander Gabelic i Aftonbladet inför FN:s högnivåmöte om agendan i