Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Vi söker en insamlingsansvarig 2017-06-30

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkan, granskning av Sveriges åtaganden mot FN, information och utbildning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet. 

Svenska FN-förbundet bedriver för närvarande tre långsiktiga insamlingsprojekt; Skolmat, Flicka och Minor. Vi genomför också insamlingar till stöd för FN:s humanitära arbete i fält i akuta situationer, såsom t ex i Syrien. Du kan läsa mer om våra insamlingar här.

Vi söker nu en insamlingsansvarig till vårt kansli i Stockholm. Som insamlingsansvarig kommer du att utveckla, samordna och genomföra FN-förbundets insamlingsarbete för att tillsammans med dina kollegor nå förbundets insamlingsmål.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av planering och implementering av insamlingsverksamhetens strategi för insamlingskampanjer, företagssamarbeten och privata givare. Du ansvarar också för FN-förbundets CRM-system MySoft där du bland annat ska arbeta med kundsegmentering och målgruppsanalyser. Du har ett övergripande ansvar också för vårt medlemsvärvningsarbete.

I arbetet ingår även utformning av bidragsansökningar och rapportering till olika finansiärer såsom stiftelser och andra större institutioner.

Som insamlingsansvarig får du en viktig roll inom organisationen och för att driva arbetet framåt ser vi att du brinner för insamling i alla dess former.

Din närmsta medarbetare är en handläggare för medlemsvärvning och insamling som du handleder och arbetar i par med. I ditt närmaste team arbetar också vår kampanjansvarige som har en roll att informera om bl a Skolmat- och Flicka-projekten. Du kommer också att arbeta mycket med övriga medarbetare.

Som insamlingsansvarig på Svenska FN-förbundet måste du ha flerårig erfarenhet av och god kännedom om insamlingsarbete. Du bör också ha god kännedom om branschen och övriga aktörer på området. Arbete inom ideell organisation eller folkrörelse är meriterande, liksom samarbete med näringslivet. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för internationell politik, mänskliga rättigheter och Förenta Nationerna.

Svenska FN-förbundet är innehavare av 90-konto och följer Svensk Insamlingskontrolls regler för insamlingskontroll. Vi är också medlemmar i FRII.

Kvalifikationer:

 • Relevant akademisk examen
 • Flerårig erfarenhet av insamlingsarbete eller motsvarande (t ex försäljning), gärna i ideell organisation
 • Erfarenhet av projektledning med budgetansvar
 • Flerårig erfarenhet av kommunikations/marknadsarbete
 • Flerårig erfarenhet av arbete i databaser/CRM-system
 • God förmåga att samarbeta i grupp samt att skapa kontakter och nätverk
 • God analys- och bedömningsförmåga
 • Förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Intresse för internationell politik och Förenta Nationernas verksamhet

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete inom ideell organisation eller folkrörelse
 • Erfarenhet av samarbete med näringslivet

Tillträde snarast, om möjligt gärna 1 september.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med en provanställning.

Skicka din ansökan med personligt brev och meritförteckning till jobb@fn.se

Senast den 14 augusti vill vi ha din ansökan.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

FN-mål om hållbar utveckling kräver mer resurser 2017-07-17

FN-förbundet vill se ett tydligt svenskt ledarskap för Agenda 2030 både nationellt och internationellt, skriver Aleksander Gabelic i Aftonbladet inför FN:s högnivåmöte om agendan i

FN-samarbetet kräver förnyat åtagande 2017-07-07

Ett splittrat säkerhetsråd måste samlas på nytt för att hantera konflikter, humanitära katastrofer och flyktingkriser, skriver Aleksander Gabelic i FN-förbundets sommarartikel.

Första resolutionen mot minor 2017-07-04

FN:s säkerhetsråd antog nyligen för första gången någonsin en resolution om minhantering. Resolution 2365 lyfter fram minor som hot mot civila och understryker vikten av

Sök jobb hos oss! 2017-07-04

Just nu annonserar vi flera tjänster. Välkommen med din ansökan!