5 september, 2018

Vi söker en biträdande generalsekreterare

Svenska FN-förbundet är folkrörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkan, granskning av hur Sverige efterlever sina åtaganden gentemot FN, kunskapsspridning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet.

Är du en inspirerande chef som brinner för hållbar utveckling och samtidigt har god erfarenhet av verksamhetsplanering och ekonomi?

Nu söker vi en biträdande generalsekreterare som vill ansvara för Svenska FN-förbundets verksamhetsplanering, redovisning och budgetarbete. Fokus ligger på ekonomistyrning och finansiering av förbundet.

Du kommer bland annat att:

  • vara huvudansvarig för verksamhetsplanering och uppföljning med utgångspunkt i den treåriga verksamhetsplanen som beslutas av förbundsstyrelsen
  • ha huvudansvar för förbundets finansiering, riskhantering och budgetering inklusive ansökan, årsrapport och uppföljning till bidragsgivare som Sida och UD. I tjänsten ingår även att ansvara för att få in ny finansiering till förbundet från myndigheter, institutioner och liknande
  • ha chefsansvar med personalansvar för programavdelningen som består av sakkunniga inom hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, fred och säkerhet samt vår internationella programverksamhet som stöttar fem av våra systerorganisationer i den internationella FN-förbundsrörelsen
  • ha chefsansvar med personalansvar för ekonomi- och administrationsgruppen där ekonomiansvarig, ekonomiassistent, kontorsassistent och receptionist ingår.

 

Om dig
Vårt krav är att du har minst fem års chefserfarenhet med personalansvar och att du har god erfarenhet av verksamhetsplanering, budgetarbete och redovisning. Du bör också ha arbetat i en ideell organisation eller folkrörelse. Dessutom ser vi gärna att du har:

  • relevant högskoleutbildning eller motsvarande
  • god erfarenhet av grants management, både när det gäller att implementera, rapportera på och följa upp bidrag till myndigheter som Sida och att säkerställa och få in ny finansiering till organisationen från myndigheter, institutioner och liknande
  • erfarenhet av utvecklings- och biståndsfrågor, gärna med fokus på Agenda 2030 och de globala målen, mänskliga rättigheter eller freds- och säkerhetsfrågor
  • projektledningserfarenhet inklusive ansökan, genomförande, ekonomisk administration, uppföljning, utvärdering och redovisning, gärna enligt RBM
  • mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • kunskaper i Office-paketet.

Dessutom är det ett plus om du har kunskap om och intresse för internationell politik och FN samt erfarenhet av projektstyrningsverktyg som Stratsys eller motsvarande och CRM-system.

För att lyckas i rollen bör du vara en trygg ledare och chef med god förmåga att ta initiativ och samarbeta samt att leda och inspirera andra. Du är kommunikativ och lyhörd. Du gillar struktur och är bra på att analysera, organisera och följa upp. Strategiskt tänkande och att kunna prioritera är dina styrkor. Dessutom är du målmedveten och en problemlösare. Samtidigt är du flexibel och kan anpassa dig till olika arbetsuppgifter och olika situationer. Vi ser också gärna att du kan identifiera dig med Svenska FN-förbundets värdeord välkomnande, drivande och modig.

Som biträdande generalsekreterare är du underställd och rapporterar till generalsekreteraren. Biträdande generalsekreterare är adjungerad till förbundsstyrelsen samt förbundsstyrelsens arbetsutskott med yttrande- och förslagsrätt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månader provanställning. Tillträde från och med den 1 oktober 2018.

Mer om FN-förbundet
Svenska FN-förbundet är en svensk folkrörelse och en ideell organisation. Förbundet leds av en styrelse med tolv medlemmar och en arbetande styrelseordförande. Kansliet på Mariaberget på Södermalm i Stockholm med cirka 30 anställda driver verksamheten under ledning av generalsekreterare Petra Hallebrant. Vi levandegör FN:s arbete genom våra värdeord välkomnande, drivande och modiga. Vi vågar ta ställning och vi uttrycker känslor. Vi skapar förtroende och representerar medmänsklighet och gemenskap.

Svenska FN-förbundet erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en internationell och engagerad miljö. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Förbundet är innehavare av 90-konto och följer Svensk Insamlingskontrolls regler. Vi är också medlemmar i FRII. Läs gärna mer om Svenska FN-förbundet på www.fn.se.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan snarast, eller senast den 25 september, till e-postadress jobb@fn.se.
Har du frågor om tjänsten, kontakta generalsekreterare Petra Hallebrant via jobb@fn.se eller telefon 08-462 25 54.

De personuppgifter du lämnar i din ansökan hanterar vi i enlighet med vår integritetspolicy som du kan läsa på https://fn.se/integritetspolicy/.

Varmt välkommen med din ansökan!

Positiva signaler från Koreahalvön 19 september, 2018

Toppmötet mellan Nord- och Sydkorea ger hopp om kärnvapennedrustning men omvärlden måste ges tillträde till Nordkorea för att säkerställa att ambitionerna förverkligas.

FN-veckan 2018: En stark svensk röst i FN 18 september, 2018

Behovet av en fortsatt stark svensk röst i FN är temat för en rad arrangemang under FN-veckan den 17-24 oktober. Programmet smygstartar med FN-bio den

Aktiv svensk FN-politik även efter säkerhetsrådsplatsen 18 september, 2018

Sverige måste bidra med en aktiv FN-politik även efter säkerhetsrådsplatsen och efter att en ny regering har kommit på plats, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie

Paul Svensson ny goodwill-ambassadör för Svenska FN-förbundet 17 september, 2018

Kocken, återvinnaren och hållbarhetsaktivisten Paul Svensson är ny goodwill-ambassadör för Svenska FN-förbundet med särskilt fokus på förbundets projekt Skolmat.