Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Vi söker en praktikant till vårt digitala projekt Världskoll för våren 2018! 13 september, 2017

Vi söker dig som älskar kommunikation, webb, statistik och som brinner för att skapa engagemang och för att förändra ungas världsbilder i sann Hans Rosling-anda.

FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med kommunikation och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete.

FN-förbundet erbjuder under våren 2018 en praktikant möjligheten att bistå projekthandläggaren för Världskoll att öka kännedomen bland unga om global utveckling och läget i världen i sann Hans Rosling-anda. Världskoll ingår i FN-förbundets utvecklingsverksamhet och är ett digitalt projekt som finns på sociala medier, webbsida och som app. Som praktikant medverkar du i det dagliga arbetet och planerar och genomför projekt tillsammans med din handledare. Eftersom Världskoll ingår under utvecklingsverksamheten kommer du även att arbeta nära tillsammans med projekthandläggaren för Agenda 2030 och sakfrågehandläggaren för utvecklingsfrågor. Det innebär att en stor del av arbetet också handlar om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Huvudsakliga uppgifter

 • Assistera handläggaren i den löpande verksamheten.
 • Delta i lansering och uppföljning av den nya plattformen för världskoll.se.
 • Göra research och skriva artiklar.
 • Ta fram översättningar till globalis.se.
 • Ha kontakt med FN-föreningar, FN-distrikt och riksorganisationer och erbjuda material, utställningar och andra verktyg som FN-förbundet producerar.
 • Delta i planeringen och genomförandet av vår medverkan i We Change-turnén.
 • Delta i planeringen och genomförandet av ett antal seminarier.

Kvalifikationer

 • Du har känsla för textbearbetning och tycker om att skriva.
 • Du har god kännedom om och intresse för globala utvecklingsfrågor och FN.
 • Du är en öppen och positiv person som är van att arbeta både självständigt och i grupp.
 • Du hanterar Officepaketet.

Eftersom det är ett digitalt informations- och kommunikationsprojekt är det meriterande om praktiken ingår som en del av en akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande. Meriterande är även erfarenhet av ideell verksamhet och informationsarbete.

Praktiken är på heltid ca 20 veckor under vårterminen med start 15 januari, eller enligt överenskommelse. Du måste vara inskriven vid universitet eller högskola under praktikperioden.

Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktikperioden. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och anmälan

Brinner du för att skapa engagemang och för att påverka ungas världsbild? Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober. Skicka ditt CV och ett personligt brev till praktik@fn.se. Skriv ”Praktik Världskoll” i ämnesraden. För frågor, kontakta Malin Persson.

Brett stöd för totalförbud mot barnäktenskap i Sverige 9 oktober, 2017

Fyra av fem svenskar stödjer tanken att äktenskap som ingåtts utomlands med personer under 18 år inte ska erkännas i Sverige, skriver Aleksander Gabelic på

Projektledare för ”Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner” 6 oktober, 2017

Vi söker nu en projektledare för nya projektet "Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner". Välkommen med din ansökan!

Natalia Kanem ny chef för UNFPA 5 oktober, 2017

Natalia Kanem utnämndes den 3 oktober till ny verkställande direktör för FN:s befolkningsfond UNFPA.

FN-förbundet arrangerar seminarium om Jemen 2 oktober, 2017

FN-förbundets årliga seminarium inför FN-dagen berör detta år konflikten i Jemen.