Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet via RSS

Vi söker en praktikant till tidningen Världshorisont, webb och sociala medier 15 mars, 2018

Vi på Svenska FN-förbundet söker en skriv- och webbintresserad praktikant till tidningen Världshorisont, hemsidan fn.se och våra sociala medier under höstterminen 2018.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi en praktikant för höstterminen 2018. Praktikanten ska arbeta självständigt med textproduktion och annan assistans åt Världshorisonts redaktör och förbundets innehållsansvariga för digitala kanaler. Tidningen Världshorisont ges ut av FN-förbundet och skickas till medlemmar och prenumeranter fyra gånger per år. Hemsidan fn.se och övriga digitala kanaler underhålls och uppdateras löpande.

Huvudsakliga uppgifter:

  • Assistera Världshorisonts redaktör med text- och bildarbete.
  • Assistera innehållsansvarig för digitala kanaler med material till och underhåll av fn.se, förbundets sociala medier och nyhetsbrev.

Kvalifikationer:

  • Du är en god skribent och har erfarenhet av att skriva olika typer av texter,
  • Du har god kännedom om och intresse för internationell politik och FN,
  • Du har läst eller läser en högskoleutbildning med inriktning på globala frågor och/eller kommunikation/journalistik.
  • Du har kännedom om och intresse för sociala medier,
  • Du har mycket goda kunskaper i engelska och översätter utan problem engelsk text till god svenska,
  • Du är en öppen och positiv person som kan arbeta självständigt.

Kunskap om sökmotoroptimering (SEO) är meriterande.

Praktiken är på heltid under höstterminen 2018. Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktiken. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2018. Skicka ditt CV och ett personligt brev till praktik@fn.se. Skriv ”Praktik – Världshorisont och digitala kanaler” i ämnesraden. Vid frågor kontakta Världshorisonts redaktör AnnaLena Karlsson Andrews, annalena.karlsson.andrews@fn.se.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld!

>

Samla splittrat FN-råd är Guterres viktigaste uppgift 19 april, 2018

Att få ett dysfunktionellt säkerhetsråd att fungera är António Guterres viktigaste uppgift, säger Svenska FN-förbundet inför generalsekreterarens Sverigebesök i helgen.

Sex frågor och svar inför FN-chefens Sverigebesök 19 april, 2018

Det är för första gången någonsin som FN:s säkerhetsråd håller sitt årliga informella arbetsmöte utanför New York.

Banbrytande FN-princip för mänsklig säkerhet vid ett vägskäl 19 april, 2018

FN:s medlemsstater sviker den folkrättsliga principen skyldighet att skydda. Säkerhetsrådet måste göra mer för att skydda utsatta civila i konflikt, skriver Aleksander Gabelic inför FN-chefen

Situationen i Syrien 17 april, 2018

Utvecklingen i Syrien är ett resultat av säkerhetsrådets långvariga oförmåga att hantera konflikten, säger FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic som efterlyser en tydlig FN-strategi för att