Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Praktikant till Svenska FN-förbundets skolverksamhet våren 2018 13 september, 2017

Svenska FN-förbundets skolverksamhet erbjuder en praktikplats under våren 2018. Vi söker dig som brinner för att öka ungas engagemang i globala frågor.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält.

Vi har idag ett nära samarbete med 34 certifierade gymnasieskolor, FN-skolor, som vill utveckla sin globala skolprofil. Tillsammans med skolorna arbetar vi med elevaktioner för en bättre värld, undervisningsmaterial, föreläsningar, temadagar och FN-rollspel. Allt vi gör syftar till att öka elevers och lärares kompetens och engagemang i globala frågor. Ett stort arrangemang på våren är SweMUN, vårt nationella FN-rollspel för gymnasieelever.

Som praktikant på skolverksamheten får du möjlighet att lära mycket om hur ideella organisationer kan samarbeta med skolor. Särskild inblick får du i vårt arbete med FN-skolor och vårt nationella FN-rollspel SweMUN. Som praktikant medverkar du i det dagliga arbetet och planerar och genomför aktuella projekt tillsammans med din handledare.

Huvudsakliga uppgifter

  • Delta i planering och arrangemang av SweMUN 2018, vårt nationella FN-rollspel.
  • Medverka i årets utvärdering av FN-skolorna.
  • Assistera skolhandläggarna i löpande verksamhet med FN-skolorna, t ex materialproduktion, elevaktiviteter och uppdatering av skolsidorna på hemsidan.

Kvalifikationer

  • Du har erfarenhet av arbete med FN-rollspel och/eller annan liknande ungdomsverksamhet.
  • Du har god kännedom om och intresse för internationell politik och FN.
  • Du kan göra praktik som en del av din utbildning.
  • Du är en öppen och positiv person som är van att arbeta både självständigt och i grupp.
  • Du hanterar Officepaketet.

Det är meriterande om du har en akademisk utbildning inom pedagogik, kommunikation och/eller statsvetenskap. Meriterande är även erfarenhet av ideell verksamhet.

Praktiken är på heltid och pågår från mitten av januari till och med maj månad 2018. Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktiken. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan

Mejla din ansökan med bifogad meritförteckning senast den 22 oktober till skolansvarig på FN-förbundet, Helen Huledal, helen.huledal@fn.se. Vi tar emot ansökningar löpande och kan komma att tillsätta praktikplatsen så snart vi funnit rätt kandidat.

Om du har frågor rörande praktikplatsen kan du kontakta Helen Huledal via mejl helen.huledal@fn.se.

Brett stöd för totalförbud mot barnäktenskap i Sverige 9 oktober, 2017

Fyra av fem svenskar stödjer tanken att äktenskap som ingåtts utomlands med personer under 18 år inte ska erkännas i Sverige, skriver Aleksander Gabelic på

Projektledare för ”Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner” 6 oktober, 2017

Vi söker nu en projektledare för nya projektet "Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner". Välkommen med din ansökan!

Natalia Kanem ny chef för UNFPA 5 oktober, 2017

Natalia Kanem utnämndes den 3 oktober till ny verkställande direktör för FN:s befolkningsfond UNFPA.

FN-förbundet arrangerar seminarium om Jemen 2 oktober, 2017

FN-förbundets årliga seminarium inför FN-dagen berör detta år konflikten i Jemen.