Våra goodwillambassadörer

Vi är stolta över att ha ett så nära och bra samarbete med våra fantastiska goodwillambassadörer.

Jason
Jason ”Timbuktu” Diakité
Jason ”Timbuktu” Diakité är en svensk hip-hopartist. ”Jag är uppvuxen i en familj där man alltid har varit intresserad och diskuterat mycket. Jag är nyfiken och vill ta reda på hur världen fungerar. Nyfikenheten blir ett intresse. ”

 

 

 

 

zinat_puff
Zinat Pirzadeh
Zinat är författare och komiker. Hon har länge varit engagerad i arbetet mot barnäktenskap och bland annat skrivit boken ”Fjäril i koppel” om sina egna erfarenheter. Zinat företräder Svenska FN-förbundet i projektet Stoppa barnäktenskap och deltar i vårt opinionsbildande arbete för att barn ska få vara barn både i Sverige och i resten av världen.

 

 

 

Anna_Bergendahl_stor


Anna Bergendahl
Anna är sångerska, låtskrivare och läkarstudent.  Hon praktiserade på FN-förbundet efter gymnasiet och har varit engagerad som goodwillambassadör sedan 2011. Speciellt engagerad är hon för flickors rättigheter genom projektet ”Flicka”.

 

 

Carolina Klüft
Carolina Klüft
Carolina är en friidrottare som nått stora framgångar inom sjukamp och längdhopp. Hon har varit goodwillambassadör för FN-förbundet sedan 2007. ”Jag har verkligen känt att de här frågorna är någonting som jag är mycket intresserad av och som jag tror väldigt starkt på, och detta engagemang började långt innan jag själv var en känd person.”