GÖR INTERNATIONELL PRAKTIK

Vi erbjuder årligen fyra praktikplatser till de internationella FN-förbund som vi samarbetar med. Under 2017 erbjöds praktikplatser hos FN-förbunden i Armenien, Georgien, Tanzania och Zimbabwe.

VEM KAN ANSÖKA?

  • Du är minst 20 och högst 30 under det år som praktikperioden påbörjas
  • Du är medlem i Svenska FN-förbundet
  • Du har ett stort intresse för utvecklingsfrågor
  • Du är inte inskriven vid universitet eller högskola (får ej motta CSN under praktikperioden)
  • Du har inte tidigare varit anställd vid Svenska FN-förbundet
  • Du är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige
  • Du har en god förmåga till muntlig och skriftlig framställning på engelska och svenska

VAD FÅR MAN GÖRA?

Som praktikant blir din uppgift att genomföra olika aktiviteter med fokus på ungas deltagande inom respektive utvecklingsprogram i värdlandet.

FN-förbunden i Georgien och Armenien samarbetar i ett demokratiseringsprogram med inriktning på ungdomar, medan Zimbabwe och Tanzanias FN-förbund arbetar inom ett program med fokus på Agenda 2030 och FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Praktikanterna får en två veckors förberedelseutbildning i Sverige under våren, innan de genomför en fyra månaders praktikperiod i respektive land. Därefter följer ca två månaders informationsarbete i Sverige.

En viktig del av praktiken är att sprida kunskaper och erfarenheter vidare till den svenska FN-rörelsen och ungdomar via sociala media (både under och efter praktiken) och genom olika föreläsningar och workshops. Därför ser vi gärna att du är duktig på att kommunicera.

Utresan görs under höstterminen, vanligtvis i augusti-september och informationsarbetet oftast under februari-mars nästkommande termin. Praktiken finansieras av Sida och ersättning utgår till praktikanterna för resa, försäkring, boende och ett mindre belopp för levnadskostnader.

Praktikanten kommer att vara placerad vid organisationens huvudkontor i Tbilisi, Jerevan, Dar Es Salaam respektive Harare, men det kan ingå resor ut i landet. Det kommer att finnas en handledare tillgänglig ifrån systerorganisationen och en kontaktperson på Svenska FN-förbundet.

HUR ANSÖKER MAN?

Utlysningen av nya praktikplatser görs i början av året under lediga tjänster.

FRÅGOR?

Kontakta vår internationella projekthandläggare, Sophia Tuwesdotter.

Bli medlem

Som medlem kan du söka våra internationella praktikplatser

Bli medlem >