Våra företagspartners

Svenska FN-förbundet är stolta över det fina samarbete vi har med våra företagspartners. Nedan finner ni de företag som vi samarbetar med just nu. Är ditt företag intresserad av ett samarbete? Kontakta oss.

Apoteksgruppen
apoteksgruppen_logo_rgb

Apoteksgruppen har apotek över hela Sverige som drivs av Småföretagarna. Ett fåtal apotek kan ägas från tid till annan av Apoteksgruppen. Apoteksgruppen tillhandahåller kvalificerade tjänster till Småföretagarna och erbjuder stordriftsfördelar inom bland annat inköp, sortiment, marknadsföring, kvalitet och IT. Apoteksgruppen och Småföretagarna säkerställer tillgång till läkemedel, bidrar till effektiv och säker läkemedelsanvändning och stärker mångfalden av aktörer på apoteksmarknaden.

Apoteksgruppen visar respekt för människors lika värde och anlitar handelsvaruleverantörer som kan redovisa hur följsamhet till internationella konventioner såsom FN:s barnkonvention säkerställs.

SNÖ of Swedensno_logo [Converted]

SNÖ of Sweden är företaget som tillverkar lyxiga och prisvärda smycken som passar alla. Varje smycke har en unik design och kombineras av klassiskt, tidlöst material som kristaller och sötvattenspärlor med konstgjorda stenar, läder, glas och tyg.

Svenska FN-förbundet och SNÖ of Sweden har inlett ett samarbete och tillsammans skapat ett armband som säljs till förmån för FN -förbundets kampanj Flicka. Kampanjen stödjer FN:s befolkningsfond (UNFPA) och dess projekt i Afarregionen i Etiopien som arbetar för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning.

Medborgarskolanmebo_logo

Studieförbundet Medborgarskolan bedriver verksamhet med utgångspunkt i en humanistisk värdegrund och värdesätter varje individs behov, förutsättningar och önskemål. Över hela landet erbjuder Medborgarskolan kurser och kulturaktiviteter med syfte att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang.

Medborgarskolan samarbetar med Svenska FN-förbundet och är särskilt engagerade i FN-förbundets kampanj Skolmat blir kunskap.Kampanjen stödjer FN:s livsmedelsprogram (WFP) och vill bidra till minskad fattigdom i världen och att fler barn får möjlighet att gå i skolan. Genom olika informations- och insamlingssatsningar sprider Medborgarskolan kunskap om och engagerar människor i FN-förbundets kampanj.

Barista Fair Trade Coffeebarista-logga_gron

Barista Fair Trade Coffee är Skandinaviens första etiska kaffekedja. Allt som går är Fairtrade och det mesta är dessutom ekologiskt. Varje gång man fikar med Baristas komposterbara kort skänker bolaget 2:- till FN för en skolmåltid i Muka Dhera Etiopien. Över 1M kronor skänkta hittills och dagligen går över 1.000 barn i skolan tack vare att kunder väljer att fika hos Barista. Kaffet ingår med lunchen när man har Stammiskort, dessutom ingår en extra lunch som serveras i Etiopien!

KPA Pensionkpa_pension_payoff

KPA Pension är det ledande pensionsbolaget i kommunsektorn och har idag hand om pensionen för cirka en miljon anställda i kommunsektorn. I samarbete med Svenska FN-förbundet har KPA engagerat sig i arbetet mot minor och klustervapen och medverkade bland annat till att befria människorna i och runt byn O Ampil i Kambodja från minor. Under 2010 har KPA fokuserat på vård och rehabilitering av minoffer i Kambodja.

Mediekompanietmk_cmyk

Svenska FN-förbundet har inlett ett samarbete med Mediekompaniet, som har status som FN-partner och är särskilt engagerad i FN-förbundets Flicka-kampanj. Mediekompaniet är Sveriges första lokala medievaruhus med one-step-shop för analys, bokning, rådgivning, planering, distribution och uppföljning.
Mediekompaniet erbjuder kunskap om hur man når konsumenter genom alla mediehusens reklamkanaler och hjälper FN-förbundet med att sprida vårt budskap och kampanjer.
Mediekompaniet engagerar sin personal aktivt i CSR-arbetet genom att till exempels anordna vernissage med budgivning och interna tävlingar.

O´ Learys Trademarkolearys_logo

O’ Learys är en svensk franchiserestaurangkedja som riktar sig mot en bred målgrupp, särskilt mot sportsintresserade. Företaget arbetar kontinuerligt för en minskad miljöbelastning och förbättrad miljö.

Genom restaurangernas kampanjmåltider bjuder både restauranggäster och företag på en skollunch (2 kronor) i samarbete med FN-förbundet och insamlingsändamålet Skolmat. Alla restauranggäster uppmanas även att bjuda på skolmåltider oavsett vilken rätt man beställer.

Insamlingskampanjen tillämpas under kampanjnamnet ”Meal4Meal”.

Andra företag som stödjer oss

TPM

TPM är en förkortning för Trygga Pengar i Mobilen Sverige AB. Idag är TPM ett fullt färdigt och globalt fungerande betalsystem för alla mobiltelefoner, som har bestämt sig för att skänka en del av sin vinst till en fond för global välgörenhet, varav FN-förbundet är en av tre mottagarorganisationer.

TPM har goda förutsättningar för att växa, eftersom de erbjuder en kostnadseffektiv och miljövänlig mobil betallösning som fungerar världen över.

Citat från TPMs VD Henrik Joandi : Vårt samarbete med FN-förbundet är av stor moralisk betydelse för oss på TPM. Dessutom kan vår innovation, en betalfunktion för alla jordens mobiltelefoner, ge de drygt 3,9 miljarder mobilanvändare i tillväxt- och utvecklingsländer som idag ej har ett bankkonto en möjlighet till ett miljövänligt samt billigt elektroniskt betal-, försäljnings- samt redovisningssystem direkt mellan de enskilda individerna, utan fördyrande mellanhänder.