Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Warda är ambassadör för de globala målen 2017-05-19

Möt Warda Fatih, en av våra ambassadörer för Agenda 2030. Under året har hon skapat en podcast, föreläst samt drivit innovationstävlingen Global Goal Entrepreneur. Till vardags läser hon medicin vid Lunds Universitet och sitter även som ordförande i Lunds FN-förening. ”Jag har alltid varit intresserad av frågor rörande FN, utveckling och mänskliga rättigheter. Jag ville samla mitt engagemang i kreativitet och praktiskt arbete, därför blev jag ambassadör för Svenska FN-förbundet” berättar Warda.

Berätta om ditt projekt ” Global Goal Entrepreneur”, vad var syftet och hur utvecklade det sig?

– Med innovationstävlingen har jag försökt hitta nya målgrupper som inte alltid har en självklar koppling till FN och utvecklingsfrågor. Tanken var att unga entreprenörer med ett hållbart företag skulle få en chans till att utvecklas. Tävlingen krävde mycket samarbete och finansiering av sponsorer. Ett tag var det inte säkert att det skulle gå vägen, men så till slut föll allt på plats! Vinnaren presenteras på Lunds Hållbarhetsfestival den 20 maj. Vinsten är 25 000 kr i startkapital för att förverkliga de unga entreprenörernas idé.

Vad hoppas du att projektet leder fram till?

– Jag hoppas på att tävlingen blir ett långvarigt projekt och att och vi finner fler partners som vill sponsra. Jag är en idérik person, men ingen människa kan driva såhär stora projekt ensam. Jag tror på samarbeten och förhoppningsvis kommer jag tillsammans med Lunds FN-förening, Lunds kommun och Malmöstad inleda flera projekt inom hållbarhet och ungt engagemang.

Hur ser du på ditt engagemang?

– Global Goal Entrepreneur och ambassadörskapet har gett mig kraft i att organisera och engagera projekt. I framtiden vill jag fortsätta att arbeta med Agenda 2030-utskottet inom Lunds FN-förening. Jag vill sprida kunskap om Agenda 2030 och arbetet med de globala målen, både nationellt, internationellt och lokalt.

Vill du också bli en av Svenska FN-förbundets ambassadörer? Vi behöver fler unga, starka röster som vill vara med och bidra till att sprida information och öka engagemang för en bättre värld! Ansök och läs mer

 

Foto: Marcus Järvinen

Nytt nummer av Världshorisont! 2017-05-24

Nu har det nya numret av Världshorisont äntligen kommit och temat är FN:s fredsfrämjande insatser. Att insatserna är utsända av världssamfundet ger dem en unik

Män som hatar kvinnor på nätet 2017-05-22

Välkommen till utdelningen av FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter den 8 juni 2017!

Fred och säkerhet vid FN-förbundets UNg-helg i Härnösand 2017-05-17

Fredsprocessen i Colombia, FN:s fredsinsats i Mali och att vara på flykt – fred och säkerhet är temat för Svenska FN-förbundets ungdomsevenemang UNg17 som arrangeras

Välkommen till C-kurs i Genève! 2017-05-04

Nu är det dags att anmäla sig till årets C-kurs i Genève. Här berättar Charlotte och Alejandra om sina intryck av studiebesöket.