Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Svenska FN-förbundet söker praktikant till kampanj- och insamlingsverksamheten, hösten 2017 2017-02-15

Vi söker dig som älskar kommunikation och att engagera människor.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med kommunikation och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete.

FN-förbundet bedriver en omfattande kampanj- och insamlingsverksamhet inom projekten Flicka (fn.se/flicka), Skolmat (fn.se/skolmat) och Minor (fn.se/minor). Till vårt kansli i Stockholm söker vi en praktikant inför höstterminen 2017.

Kampanj- och insamlingsteamet gör event och kampanjer, insamlings- och medlemsrekryteringsprojekt, kommunikation i digitala kanaler och har kontakt med en stor mängd människor. Hos oss är det kreativ stämning, högt tempo och du får stor inblick i en bredd av kommunikationsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för praktikant inom Flicka/Skolmat/Minor

 • Research och sammanställning av underlag.
 • Skriva texter, uppdateringar till sociala medier och presentationer.
 • Ansvara för projektens fotoutställningar.
 • Delta på utbildning av FN-förbundets ambassadörer för Flicka och Skolmat samt löpande kontakt och stöd till dessa under terminen. Utbildningshelgen är den 25-27 augusti i Stockholm.
 • Hålla presentationer om projekten.
 • Delta i insamlingsarbetet, t.ex. göra diplom och gåvobevis.

Kvalifikationer:

 • Du har god kännedom om och intresse för internationell utveckling och FN.
 • Du är en öppen och positiv person som kan arbeta självständigt.
 • Du har kännedom om och intresse för kommunikation, sociala medier och insamling.
 • Du har akademisk utbildning med inriktning på kommunikation/marknadsföring och/eller samhällsvetenskap och utvecklingsfrågor.
 • Du har känsla för textbearbetning och tycker om att skriva.
 • Du hanterar Office-paketet.

Praktiken är på heltid 20 veckor under höstterminen. Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktikperioden, men ger lunchersättning. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan:

Välkommen med din ansökan senast den 2 april. Skicka ditt CV och ett personligt brev till praktik@fn.se. Skriv ”Praktik kampanj- och insamlingsverksamheten” i ämnesraden.

Vid frågor kontakta Pernilla Bergström eller telefon 08-462 25 59.

Malin på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke är Årets FN-lärare 2017-03-21

Malin Fogelström, lärare vid Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, får Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Falu Frigymnasium arrangerar femte nationella FN-rollspelet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet arrangerar tillsammans med Falu Frigymnasium den femte upplagan av det nationella FN-rollspelet SweMUN den 21-23 mars i Falun. Omkring 200 gymnasieelever och lärare

Ekonomiansvarig till Svenska FN-förbundet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld.

Stoppa sexuella övergrepp! 2017-03-15

Svenska FN-förbundet upprepar sitt krav att FN måste förverkliga nolltoleransen mot sexuella övergrepp som begås av FN-personal i fält.