Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Svenska FN-förbundet söker en praktikant till webben och tidningen Världshorisont, hösten 2017 2017-02-15

Svenska FN-förbundet söker en skriv- och webbintresserad praktikant till hösten 2017

Svenska FN-förbundet söker en praktikant till tidningen Världshorisont, hemsidan fn.se och våra sociala medier under höstterminen 2017.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi en praktikant för höstterminen 2017. Praktikanten ska arbeta självständigt med textproduktion och annan assistans åt Världshorisonts redaktör och förbundets webbredaktör. Tidningen Världshorisont ges ut av FN-förbundet och skickas till medlemmar och prenumeranter fyra gånger per år. Bevakningsområdet är globala frågor, FN och FN-rörelsen.

Huvudsakliga uppgifter:

  • Assistera Världshorisonts redaktör med text- och bildarbete.
  • Assistera webbredaktören med material och underhåll av fn.se, FN-förbundets sociala medier.

Kvalifikationer:

  • Du har god kännedom om och intresse för internationell politik och FN,
  • Du är en god skribent och har erfarenhet av att skriva olika typer av texter,
  • Du har mycket goda kunskaper i engelska och översätter utan problem engelsk text till god svenska,
  • Du har läst eller läser en högskoleutbildning med inriktning på globala frågor och/eller kommunikation,
  • Du har kännedom om och intresse för sociala medier,
  • Du är en öppen och positiv person som kan arbeta självständigt.

Det är meriterande om praktiken ingår som en del av en akademisk utbildning inom journalistik, kommunikation och/eller freds- och konfliktstudier. Meriterande är även språkkunskaper i norska, erfarenhet av att arbeta med statistik samt medlemskap i FN-förbundet.

Praktiken är på heltid under hösten 2017. Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktiken. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan

Vid frågor kontakta Världshorisonts redaktör AnnaLena Karlsson Andrews. Välkommen med din ansökan senast 2 april. Skicka ditt CV och ett personligt brev till annalena.karlsson.andrews@fn.se. Skriv ”Praktik hösten 2017” i ämnesraden.

Malin på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke är Årets FN-lärare 2017-03-21

Malin Fogelström, lärare vid Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, får Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Falu Frigymnasium arrangerar femte nationella FN-rollspelet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet arrangerar tillsammans med Falu Frigymnasium den femte upplagan av det nationella FN-rollspelet SweMUN den 21-23 mars i Falun. Omkring 200 gymnasieelever och lärare

Ekonomiansvarig till Svenska FN-förbundet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld.

Stoppa sexuella övergrepp! 2017-03-15

Svenska FN-förbundet upprepar sitt krav att FN måste förverkliga nolltoleransen mot sexuella övergrepp som begås av FN-personal i fält.