Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Svenska FN-förbundet söker en praktikant till utvecklingsverksamheten, hösten 2017 2017-02-02

Svenska FN-förbundet söker en praktikant som vill arbeta i en spännande miljö och brinner för att öka människors kunskap om och engagemang för globala frågor.

FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med kommunikation och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete.

FN-förbundet erbjuder under hösten 2017 en praktikant möjligheten att bistå handläggaren för utvecklingsfrågor att stärka och utveckla FN-förbundets arbete inom utvecklingsområdet. Som praktikant medverkar du i det dagliga arbetet och planerar och genomför projekt tillsammans med din handledare. En stor del av arbetet handlar om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Det förekommer även en del uppgifter relaterade till Världskoll och Globalis, som databashantering och författande av artiklar.

Huvudsakliga uppgifter:

  • Bistå och stödja FN-förbundets unga ambassadörer som genomför projekt inom ramen för Agenda 2030. Ambassadörerna som rekryterats under våren får sin utbildning 26-27 augusti och ska genomföra projekt lokalt tillsammans med berörda FN-föreningar, gymnasieskolor och universitet/högskolor under läsåret.
  • Ha kontakt med FN-föreningar, FN-distrikt och riksorganisationer och erbjuda material, utställningar och andra verktyg som FN-förbundet producerat.
  • Delta i planeringen och genomförandet av FN-förbundets medverkan på bokmässan i Göteborg 28 september till 1 oktober.
  • Bistå och delta i FN-familjens arrangemang på FN-dagen den 24 oktober.
  • Delta i planeringen och genomförandet av ett antal seminarier.
  • Assistera handläggaren i den löpande verksamheten.

Kvalifikationer:

  • Du har god kännedom om och intresse för globala utvecklingsfrågor och FN.
  • Du är en öppen och positiv person som är van att arbeta både självständigt och i grupp.
  • Du hanterar Officepaketet.
  • Du har känsla för textbearbetning och tycker om att skriva.

Det är meriterande om praktiken ingår som en del av en akademisk utbildning inom exempelvis statsvetenskap eller kommunikation. Meriterande är även erfarenhet av ideell verksamhet och informationsarbete.

Praktiken är på heltid 20 veckor under höstterminen med start ca. 14 augusti 2017 t.o.m. 22 december 2017. Du som söker ska kunna medverka i utbildningen av FN-förbundets unga informatörer i augusti.
Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktikperioden, men ger lunchersättning. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan:

Välkommen med din ansökan senast den 2 april. Skicka ditt CV och ett personligt brev till praktik@fn.se. Skriv ”Praktik utveckling” i ämnesraden.

Vid frågor kontakta Karin Johansson eller telefon 08-462 25 52.

Malin på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke är Årets FN-lärare 2017-03-21

Malin Fogelström, lärare vid Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, får Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Falu Frigymnasium arrangerar femte nationella FN-rollspelet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet arrangerar tillsammans med Falu Frigymnasium den femte upplagan av det nationella FN-rollspelet SweMUN den 21-23 mars i Falun. Omkring 200 gymnasieelever och lärare

Ekonomiansvarig till Svenska FN-förbundet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld.

Stoppa sexuella övergrepp! 2017-03-15

Svenska FN-förbundet upprepar sitt krav att FN måste förverkliga nolltoleransen mot sexuella övergrepp som begås av FN-personal i fält.