Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Svenska FN-förbundet söker en praktikant till Skolverksamheten, hösten 2017 2017-02-15

Praktikant till Svenska FN-förbundets skolverksamhet hösten 2017

Vi söker dig som brinner för att öka ungas engagemang i globala frågor.

Svenska FN-förbundet är en rörelse som arbetar för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält.

Vi har idag ett nära samarbete med 31 certifierade gymnasieskolor, FN-skolor, som vill utveckla sin globala skolprofil. Tillsammans med skolorna arbetar vi med elevaktioner för en bättre värld, undervisningsmaterial, föreläsningar, temadagar och FN-rollspel. Allt vi gör syftar till att öka elever och lärares kompetens och engagemang i globala frågor.

Som praktikant på skolverksamheten får du kunskap och erfarenhet av hur en ideell organisation som FN-förbundet utvecklar och fördjupar samarbeten med skolor. Särskild inblick får du i vårt arbete med FN-skolor och vårt nationella FN-rollspel SweMUN. Du planerar och genomför aktuella projekt tillsammans med din handledare.

Huvudsakliga uppgifter

  • Assistera i löpande skolverksamhet t ex materialproduktion , kurser och uppdatering av skolsidor på hemsidan.
  • Delta i planering och genomförande av höstens aktiviteter för FN-skolorna, t ex Aktion FN-paket och kickoff för elevföreningar.
  • Delta i planering av SweMUN 2018, vårt årliga nationella FN-rollspel.

Kvalifikationer

  • Du har erfarenhet av arbete med skola eller ungdomsverksamhet, helst även FN-rollspel.
  • Du har god kännedom om och intresse för internationell politik och FN.
  • Praktiken är en del av din utbildning.
  • Du är en öppen och positiv person som tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp.
  • Du hanterar Officepaketet.

Det är meriterande om du har en akademisk utbildning inom pedagogik, kommunikation och/eller statsvetenskap. Meriterande är även erfarenhet av ideell verksamhet.

Praktiken är på heltid och pågår från 28 augusti till och med december månad 2017. Svenska FN-förbundet har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktiken. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Om du har frågor rörande praktikplatsen kan du kontakta Helen Huledal via mejl helen.huledal@fn.se

Skicka ansökan via mejl

Mejla din ansökan med bifogad meritförteckning senast den 2 april till skolansvarig på FN-förbundet, Helen Huledal, helen.huledal@fn.se
Vi tar emot ansökningar löpande och kan komma att tillsätta praktikplatsen så snart vi funnit rätt kandidat.

Malin på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke är Årets FN-lärare 2017-03-21

Malin Fogelström, lärare vid Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, får Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Falu Frigymnasium arrangerar femte nationella FN-rollspelet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet arrangerar tillsammans med Falu Frigymnasium den femte upplagan av det nationella FN-rollspelet SweMUN den 21-23 mars i Falun. Omkring 200 gymnasieelever och lärare

Ekonomiansvarig till Svenska FN-förbundet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld.

Stoppa sexuella övergrepp! 2017-03-15

Svenska FN-förbundet upprepar sitt krav att FN måste förverkliga nolltoleransen mot sexuella övergrepp som begås av FN-personal i fält.