Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Ekonomiansvarig till Svenska FN-förbundet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkan, granskning av Sveriges åtaganden mot FN, information och utbildning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet. Läs mer om oss på www.fn.se

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som ekonomiansvarig har du ett helhetsansvar för förbundets ekonomi och administrativa funktion. I samråd med ledningen kommer du att utveckla och effektivisera ekonomifunktionen genom ekonomistyrning och förbättring av interna processer och rutiner. Du ansvarar även för vårt CRM-system för medlemmar och givare liksom vår projektdatabas samt har ett arbetsledande ansvar för vår administrativa grupp med ekonomisekreterare, receptionist/registrator och kontorsassistent.

Dina arbetsuppgifter omfattar bl.a ansvar för bokföring, budget, prognoser och avstämningar, ekonomiska rapporter, deklarationer, bokslut och årsredovisning. Vidare är du vår kontaktperson för bank, skatteverk och revisorer samt har kontakter med givare, medlemmar och andra civilsamhällesorganisationer kring ekonomiska frågor.

 

Vem är du?

Vi söker en lyhörd person med tydligt verksamhetsfokus och god social och kommunikativ förmåga. Du är en person som drivs av att skapa lösningar och trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo.


Kvalifikationer

Grundläggande krav:

 • 5- 10 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi
 • Mycket goda kunskaper inom redovisning, budgetering, ekonomisk analys och finansiell uppföljning
 • Högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning eller motsvarande
 • Erfarenhet av internkontroll och projektredovisning
 • Goda kunskaper i Excel
 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande krav:

 • Erfarenhet av regelverket från Svensk Insamlingskontroll för organisationer med 90-konto och FRII:s kvalitetskod.
 • Flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i medlems- eller frivilligorganisation
 • Ett dokumenterat intresse och erfarenhet av internationella frågor
 • Erfarenhet av svenskt utvecklingssamarbete
 • Erfarenhet av resultatstyrning och kvalitetssäkring
 • Erfarenhet av att leda personal
 • Goda kunskaper i MySoft och Visma

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Staffing. För frågor kontakta rekryteringskonsult Ingrid Sahlberg per e-post: ingrid.sahlberg@staffing.se

Välkommen med din ansökan och personligt brev senast den 18 April 2017. Vi tillämpar löpande rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök här: http://www.staffing.se/lediga-jobb/156-ekonomiansvarig-till-svenska-fn-forbundet/

Besök gärna Svenska FN-förbundet hemsida www.fn.se

Malin på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke är Årets FN-lärare 2017-03-21

Malin Fogelström, lärare vid Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, får Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Falu Frigymnasium arrangerar femte nationella FN-rollspelet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet arrangerar tillsammans med Falu Frigymnasium den femte upplagan av det nationella FN-rollspelet SweMUN den 21-23 mars i Falun. Omkring 200 gymnasieelever och lärare

Stoppa sexuella övergrepp! 2017-03-15

Svenska FN-förbundet upprepar sitt krav att FN måste förverkliga nolltoleransen mot sexuella övergrepp som begås av FN-personal i fält.

Sex år sedan krigsutbrottet i Syrien 2017-03-15

Efter Aleppo har världen tappat uppmärksamheten på Syriens lidande, säger Aleksander Gabelic sex år efter att konflikten i Syrien bröt ut.