Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Ekonomiansvarig till Svenska FN-förbundet 2017-03-17

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkan, granskning av Sveriges åtaganden mot FN, information och utbildning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet. Läs mer om oss på www.fn.se

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som ekonomiansvarig har du ett helhetsansvar för förbundets ekonomi och administrativa funktion. I samråd med ledningen kommer du att utveckla och effektivisera ekonomifunktionen genom ekonomistyrning och förbättring av interna processer och rutiner. Du ansvarar även för vårt CRM-system för medlemmar och givare liksom vår projektdatabas samt har ett arbetsledande ansvar för vår administrativa grupp med ekonomisekreterare, receptionist/registrator och kontorsassistent.

Dina arbetsuppgifter omfattar bl.a ansvar för bokföring, budget, prognoser och avstämningar, ekonomiska rapporter, deklarationer, bokslut och årsredovisning. Vidare är du vår kontaktperson för bank, skatteverk och revisorer samt har kontakter med givare, medlemmar och andra civilsamhällesorganisationer kring ekonomiska frågor.

 

Vem är du?

Vi söker en lyhörd person med tydligt verksamhetsfokus och god social och kommunikativ förmåga. Du är en person som drivs av att skapa lösningar och trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo.


Kvalifikationer

Grundläggande krav:

 • 5- 10 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi
 • Mycket goda kunskaper inom redovisning, budgetering, ekonomisk analys och finansiell uppföljning
 • Högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning eller motsvarande
 • Erfarenhet av internkontroll och projektredovisning
 • Goda kunskaper i Excel
 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande krav:

 • Erfarenhet av regelverket från Svensk Insamlingskontroll för organisationer med 90-konto och FRII:s kvalitetskod.
 • Flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i medlems- eller frivilligorganisation
 • Ett dokumenterat intresse och erfarenhet av internationella frågor
 • Erfarenhet av svenskt utvecklingssamarbete
 • Erfarenhet av resultatstyrning och kvalitetssäkring
 • Erfarenhet av att leda personal
 • Goda kunskaper i MySoft och Visma

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Staffing. För frågor kontakta rekryteringskonsult Ingrid Sahlberg per e-post: ingrid.sahlberg@staffing.se

Välkommen med din ansökan och personligt brev senast den 18 April 2017. Vi tillämpar löpande rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök här: http://www.staffing.se/lediga-jobb/156-ekonomiansvarig-till-svenska-fn-forbundet/

Besök gärna Svenska FN-förbundet hemsida www.fn.se

Saudiarabien hör inte hemma i FN:s kvinnokommission 2017-04-24

Att Saudiarabien har fått en plats i FN:s kvinnokommission försvårar det globala jämställdhetsarbetet. Sveriges regering bör klargöra hur man ser på valet, säger Svenska FN-förbundet.

FN-forum 2017-04-20

Den 13-14 maj arrangerar Svenska FN-förbundet FN-forum i Stockholm, en mötesplats för alla som är intresserade av att diskutera och lära sig mer om FN-frågor.

Kärnvapenhot måste hanteras i FN 2017-04-19

Hot om kärnvapenanvändning måste bemötas i FN:s säkerhetsråd och inte genom krig, säger Svenska FN-förbundet efter Nordkoreas senaste kärnvapen- och missiltester.

Ungdomssekreterare 2017-04-18

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet